Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 7 dec 2017

Oprichter Vine hint naar comeback van de 6 seconden durende video’s

Een van de mede-oprichters van Vine, het platform met de zes seconden durende video’s, heeft via Twitter een afbeelding gepost die hint naar de comeback van Vine. Zal het ooit populaire videoplatform binnenkort terugkeren?

De wedergeboorte van de kortste video’s ooit

Vine, een platform dat viel onder het beheer van Twitter, werd begin 2017 uit de lucht gehaald. Vine’s, de 6 seconden durende video’s, werden mede dankzij de snelle verspreiding er van op Facebook een groot succes. Naast het eigen succes, bracht Vine ook een aantal ware Vine-sterren voort, die na het verdwijnen van het platform allemaal een nieuw thuis zochten op YouTube of Instagram. Dit bleek voor velen een goede stap, aangezien zes seconden video toch wel wat beperkend was.

Gisteren verscheen er echter een tweet van een van de mede-oprichters van het platform, Dom Hofman, met een foto die hint naar de comeback van het 6-seconden-video-format. Op de foto is ‘V2’ te zien in hetzelfde herkenbare lettertype als de oude versie van het platform ook had.

Vine 2.0: under construction

Deze bovenstaande tweet volgde op de onderstaande tweet, waarin Hofmann liet weten dat hij van plan was aan een opvolger van Vine te gaan werken. Hij liet in die tweet weten dat hij het nieuwe project zelf financiert, en meer over het project zal delen naarmate er meer ontwikkelingen zijn.

Hoe het mogelijk nieuwe ‘V2’ er uit gaat zien is onbekend, maar we zullen hier in de komende periode vast meer over gaan zien en horen. Tot die tijd moeten we het nog even met YouTube en Instagram blijven doen. Ook niet vervelend, aangezien de laatste ook een aantal fijne updates aan het doorvoeren is. Heb jij de laatste al getest?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Oprichter Vine hint naar comeback van de 6 seconden durende video’s
Sluiten