Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 juli 2019

Virgil van Dijk staat op de cover van FIFA 20

De afgelopen twee jaar was het Cristiano Ronaldo die op de cover schitterde van respectievelijk FIFA 18 en FIFA 19. Dit jaar leek de kans echter klein dat hij ook weer op de cover zou komen te staan. Niet omdat hij een slecht seizoen had, maar meer omdat Juventus niet als officieel team in FIFA 20 zit. Dus moest EA op zoek naar een andere speler. Uiteindelijk heeft het bedrijf er twee gevonden. Op de ‘gewone’ cover staat de Belg Eden Hazard en op de Champions Edition zien we niemand minder dan onze nationale trots Virgil van Dijk.

Virgil van Dijk op de cover van FIFA 20

Dus we gaan nu met zijn allen massaal de Champions Edition van FIFA 20 halen. De laatste keer dat ik me kan herinneren dat er een Nederlandse speler op de cover stond was in 2002. Toen was het Edgar Davids met Roberto Carlos en Ryan Giggs op de cover van FIFA 2003. Extra speciaal aan de cover is dat je met Virgil van Dijk een verdediger hebt te pakken. Meestal zijn het de aanvallers die gelden als de sterren van de game. Maar Virgil van Dijk heeft er natuurlijk een topseizoen op zitten met de winst in de Champions League als het absolute hoogtepunt.

FIFA 20 Virgil van Dijk

Zelf had Virgil van Dijk het volgende te zeggen over het feit dat hij op de cover van FIFA 20 staat: “Het is een grote eer voor mij om op de cover van FIFA 20 te staan”, zei Van Dijk. “Ik speel FIFA al zolang ik mij kan herinneren en daarom ben ik ongelofelijk trots dat ik Liverpool FC mag vertegenwoordigen op de cover van zo’n iconische game”.

FIFA 20 Virgil van Dijk

FIFA 20 verschijnt op 27 september als je de gewone versie wilt hebben. De Champions Edition met Virgil van Dijk op de cover komt drie dagen eerder, op 24 september. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Virgil van Dijk staat op de cover van FIFA 20
Sluiten