Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Space 22 jun 2020

Virgin Galactic gaat ruimtereizen voor NASA organiseren naar het ISS

Virgin Galactic is het ruimtetoerismebedrijf van de bekende miljardair Richard Branson. Nu gaat het ook voor NASA werken.

Virgin Galactic en NASA hebben een partnership gesloten. Het bedrijf van Branson moet zorgen voor een privé astronautenprogramma. Hiervoor moet het bedrijven en organisaties vinden die mensen naar het internationale ruimtestation ISS wil sturen. Daarna moet het bepalen wat de juiste transportmethode voor hen is. Het moet voor NASA ook de logistiek verzorgen voor het verzenden van goederen die in het ISS nodig zijn.

Iedereen naar de ruimte

Het verschil met gewoon ruimtetoerisme is dat het dit programma niet alleen voor de rijken is. Virgin Galactic gaat ook organisaties en overheden helpen die bijvoorbeeld een wetenschapper in de ruimte willen hebben.

Het lijkt totaal anders wat Virgin Galactic op dit moment doet. Het bedrijf brengt mensen de ruimte in met een vliegtuig om na een korte vlucht weer terug op aarde terug te keren. Die vluchten zijn maximaal tot 90 kilometer hoogte. Tot op heden heeft het vijf mensen de ruimte ingebracht tijdens twee testvluchten. Het is dan ook dat programma aan het ontwikkelen, meldt The Verge.

Trainingsprogramma van Virgin Galactic

Voor de eigen ruimtevluchten heeft het bedrijf al een trainingsprogramma voor haar eigen klanten ontwikkeld. Met het nieuwe contract kan het dat ook voor NASA gaan doen om die mensen optimaal voor te breiden. Wel wordt dat nieuwe programma wat anders, aangezien de vluchten van NASA veel verder gaan. De toekomstige astronauten moeten kunnen omgaan met gewichtloosheid en hoe het ISS werkt.

Commerciële ruimtevaart

NASA is flink bezig om commerciële ruimtevaart naar een hoger plan te tillen. Eerder dit jaar lanceerde SpaceX voor de organisatie de Crew Dragon de ruimte in. Het was de eerste bemande ruimtevlucht in de Verenigde Staten in negen jaar. Bovendien komen er meer ruimteschepen aan. Zo wil Boeing de Starliner verder ontwikkelen om mensen de ruimte in te brengen en heeft ook het Blue Origin van Amazon-oprichter  Jeff Bezos ideeën om mensen te vervoeren in het heelal. Aan Virgin de taak om te plannen wie met welke raket de ruimte ingaat.

Reageer op artikel:
Virgin Galactic gaat ruimtereizen voor NASA organiseren naar het ISS
Sluiten