Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 11 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Apple schakelt Nederlander in voor volgend revolutionair product’

Naar verluidt werkt Apple al jaren aan een augmented reality-bril die in 2020 aangekondigd gaat worden. De next big thing, eindelijk weer de innovatieve kant van het bedrijf. Grote stappen als koploper, in plaats van iteraties. Dat gerucht wordt nu versterkt door het inlijven van een Nederlandse ondernemer.

Apple lijft Nederlander in

Apple heeft de Nederlandse VR-expert Arthur van Hoff aangenomen. Hij werd internationaal bekend door Jaunt, een start-up die in 2013 werd opgericht. Met als doel om het produceren van virtual reality-content makkelijker te maken. Onder andere Disney investeerde flink in Jaunt.

Nu gaat Arthur van Hoff verder bij Apple, als Senior Architect voor een nog onbenoemd team in Cupertino. Maar goed, virtual reality is iets anders dan augmented reality. Augmented reality plaatst een virtuele laag over de echte wereld.

Toch is Apple’s nieuwste aanwinst een logische zet. Jaunt moest ondanks meer dan 100 miljoen dollar aan investeringen eind 2018 zijn focus verleggen naar augmented reality. De oprichter vetrok toen bovendien bij Jaunt, en werkt nu dus bij Apple. Het kan bijna niet anders dan dat hij bij Apple aan augmented reality sleutelt. Hoogstwaarschijnlijk de langverwachte bril dus.

Jaunt Virtual reality

De toekomst van augmented reality

Apple CEO Tim Cook zei tijdens interviews al dat augmented reality een grotere toekomst heeft dan virtual reality. Met ARKit is het bedrijf tevens een van de voorlopers. Het inzetten van AR middels een iPad of iPhone blijft echter beperkend. Een bril kan pas echt op een effectieve manier een virtuele laag over wat jij ziet plaatsen.

Volgens analisten gaan we dus volgend jaar eindelijk het resultaat van jaren aan werk zien. Apple nam eerder al het bedrijf Akonia Holographics over. Dit bedrijf richt zich op het ontwikkelen van schermpanelen voor AR-brillen. Een duidelijke hint!

Jaunt Virtual reality
Arthur van Hoff (archieffoto uit 2015)

Hopelijk wordt het echt een game-changer op het niveau van de iPad of iPhone. Of hebben we hier de zoveelste gimmicky niche-toepassing te pakken? Denk aan Google Glass, en eigenlijk toch ook wel de Apple Watch. Vooral de Apple Watch is succesvol, maar niet de revolutie die Cook beloofde. Niet de gadget die iedereen om zijn arm heeft. Op naar 2020!

?Check dit ook: Desastreuze Android-spyware heeft zijn weg naar iPhones gevonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
‘Apple schakelt Nederlander in voor volgend revolutionair product’
Sluiten