Tech 27 mrt 2016 Zuhre Orhon

Virtual reality helpt MS-patiënten hun passie herbeleven

Veel mensen hebben een passie voor iets. Zoals surfen of met LEGO knutselen. Beeld je eens in dat je dit nooit meer kunt doen als gevolg van een ziekte of handicap. Waarschijnlijk is dit één van de ergste dingen die je kunt meemaken. Maar waar de menselijke kracht tekort schiet, komt technologie ons helpen. Zo ook bij de Multiple sclerose oftewel MS-patiënten. De National MS Society heeft een campagne opgezet waarbij ze virtual reality-brillen gebruiken om de passie van de patiënten te doen herleven.

virtual reality

Beleef je passie met virtual reality

De campagne bestaat uit video’s van tweeënhalf minuut waarin MS-patiënten worden getoond. Deze patiënten maken gebruik van de vr-brillen waarop ze 360-graden-video’s kunnen bekijken. Door deze video’s in virtual reality te beleven, beleven deze patiënten hun ‘verloren’ passie. In de onderstaande video kun je kennis maken met Steve Bettis uit San Diego. Een man die houdt van surfen. Helaas werd hij op zijn 57ste met MS gediagnosticeerd. Maar dankzij de vr-bril heeft Steve zijn passie enigszins kunnen herbeleven. In de andere video kun je zien hoe Amy Meisner, gediagnosticeerd in 1997, haar passie voor dansen kon herbeleven.

Zo zie je maar weer wat voor impact technologie op onze levens heeft. De virtual reality-brillen kunnen naast bioscopen ook ingezet worden voor mensen die een ziekte of handicap hebben. Wij vinden dat de National MS Society een geweldig voorbeeld heeft gegeven hoe dit mogelijk is. Op hun site kun je zien wat ze nog meer hebben gedaan. Het is een prettig gegeven dat je ondanks je ziekte of handicap je passies niet voor altijd gedag hoeft te zeggen. Well done guys!

Reageer op artikel:
Virtual reality helpt MS-patiënten hun passie herbeleven
Sluiten