Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 aug 2018

Gatebox laat je samenleven met een virtuele vriendin/assistent

Japan is goed voor veel mooie dingen in deze wereld. Sushi is misschien wel het bekendste voorbeeld. Videogames is een ander topproduct uit Japan. En als je er ooit bent geweest, dan weet je misschien wel hoe verslavend die verdomde Pocky-stokjes zijn. Het land is ook van wat vreemdere dingen bekend.

Zo is er een hele reeks aan virtuele vriendinnen waar Japanse manennen verslaafd aan zijn. Het nieuwste product in die reeks komt van Gatebox en is een mix tussen een virtuele vriendin en een assistent.

Lekker kletsen met je virtuele vriendin

Het is niet voor het eerst dat ontwikkelaar Gatebox zo’n product op de markt brengt. Twee jaar geleden wisten zij via crowdfunding genoeg geld op te halen om 300 van dit soort virtuele vriendinnen te maken. Het was overigens geen goedkope vriendin. Je betaalde er namelijk 300.000 Japanse Yen voor, wat neerkomt op zo’n 2300 euro. Nu twee jaar later wordt de virtuele vriendin in een grotere productie genomen en betaal je er nu nog maar 150.000 Japanse Yen voor, wat uiteraard 1150 euro is. In de onderstaande video zie je hoe het product in 2016 werd gepromoot.

Zoals je kunt zien, kun je in het Japans communiceren met je virtuele vriendin. De beste meid is wel high maintenance, want ze laat je even heel fijn onthouden dat jullie al drie maanden samen zijn. Gelukkig voor onze vent heeft hij een kado meegenomen en is alles goed. Naast de mogelijkheid om er mee te communiceren, kan je virtuele vriendin je ook berichten sturen naar je LINE-account (de Japanse variant van Whatsapp zeg maar) om zo de hele dag te communiceren. Het nieuwe product krijgt naast een lagere prijs ook een update in de vorm van je vriendin, zoals je hieronder kunt zien.

Naast het hoge bedrag dat je moet ophoesten om het ding in huis te halen, moet je ook nog betalen voor een abonnement. Wat dat betreft lijkt het ons toch verstandiger om geld te pompen in een datingsite en te hopen dat je daar je liefde op vindt. Liever een onzichtbare vriendin? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Gatebox laat je samenleven met een virtuele vriendin/assistent
Sluiten