Kiara Angelino
Kiara Angelino 15 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Visa test zonnebrillen waarmee je contactloos kunt betalen

De zomer komt eraan dus en om jouw zon-uren zo efficiënt mogelijk te benutten komt VISA met een perfecte oplossing. Draadloos betalen met je zonnebril. Nu worden de mogelijkheden met contactloos betalen écht getest.

Met telefoon, contant of tóch maar met zonnebril betalen?

Als je op het strand bent, zijn een telefoon of portemonnee niet de meest handige items om bij je te hebben. Je bent er voor je rust dus een telefoon moet je lekker thuis laten en een portemonnee raak je snel kwijt. Een zonnebril heb je te allen tijde op dus is een prima alternatief.

Visa zonnebril

De bril lijkt op een gewone zonnebril, duh, alleen zit er in het pootje een chip waarmee je contactloos kunt betalen. Het enige wat je moet doen is je zonnebril af zetten en ‘m tegen een betaalapparaat houden. Bij kleine bedragen hoef je geen pincode in te voeren, maar bij grote wel.

Wat als ik ‘m krijtraak?

De chip wordt niet gekoppeld aan een creditcard. Je zult dus een betaalkaart moeten opwaarderen. Ook handig is dat de zonnebril niet opgeladen hoeft te worden. Je kunt dus zonder angst je telefoon en pinpas bij een dagje op het strand thuislaten. Waar je wel op moet letten, is dat je de bril niet kwijtraakt: anders zul je de betaalkaart moeten blokkeren.

What’s next Visa?

Visa probeert contactloos betalen op veel meer dingen uit. Items waarmee je nooit zou verwachten dat je ermee kunt betalen… Visa gaat de zonnebril nu in de praktijk testen en hopelijk komt ‘ie daarna op de markt. Wij zien ons er natuurlijk wel mee rondlopen. Wellicht moet Snapchat de techniek in de Spectacles toepassen.

Contactloos betalen Visa

Of een zonnebril de beste manier is om mee te betalen, moeten we natuurlijk nog wel eens zien. Maar origineel is het in ieder geval wél. Vraag jij je af wat de voordelen van mobiel betalen zijn? Lees dan in dit artikel waarom mobiel betalen zo handig is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Visa test zonnebrillen waarmee je contactloos kunt betalen
Sluiten