Ilona Braam
Ilona Braam Tech 21 jun 2017

Met Visa’s sticker kun je zelfs overal in huis contactloos betalen

Mensen houden over het algemeen van gemak en willen vaak niet meer moeite doen dan noodzakelijk is. Dat is één van de redenen waarom contactloos betalen steeds vaker wordt gedaan in plaats van pinnen of contant betalen. Visa is druk bezig om de technologie nog verder te ontwikkelen en om het allemaal nog makkelijker te maken. Het laatste nieuws is dat het bedrijf een plastic sticker heeft ontwikkeld, waarmee je met een kleine tap moeiteloos betalingen kunt maken.

Betalen met een tap

Om te werken moet de sticker worden geplaatst op een apparaat met een actieve internetverbinding. Je kunt hem dus al op behoorlijk wat objecten in je huis plakken. Wanneer je wilt betalen hoef je vervolgens alleen op de sticker te tappen en je hebt al betaald. Omdat het systeem zo snel en makkelijk werkt, is het niet ondenkbaar dat winkeliers het zullen willen toevoegen aan hun bestaande betaalmogelijkheden. Doordat het zo snel gaat zullen de rijen in de winkel ook een stuk korter zijn.

Visa

Je kunt betalen ook te makkelijk maken

Dat het betalen met de sticker zo snel en makkelijk gaat zou echter ook als nadeel gezien kunnen worden. Mensen die de sticker hebben getest zeggen dat het wel wat te makkelijk wordt om iets te kopen. Je hoeft namelijk geen pincode in te toetsen en zelfs geen confirmatie te geven van de aankoop met bijvoorbeeld een OK knop. Er is al helemaal geen mogelijkheid meer om de aankoop te annuleren als je je toch bedenkt.

Visa

Gevaren van de Visa sticker

Ook zijn er natuurlijk vragen omtrent de veiligheid van de sticker. Is het bijvoorbeeld mogelijk dat je hem per ongeluk aanraakt en zomaar dingen betaalt? En als je hem kwijtraakt, kan dan iemand anders vrolijk met je sticker gaan shoppen? Gelukkig kan de sticker geblokkeerd worden via de Visa app in geval van diefstal of verlies.

Ook kunnen je gegevens niet onderschept worden, doordat er gebruik wordt gemaak van tokenizing technologie. Hierbij wordt een digitale identificator gemaakt, welke voor de betaling wordt gebruikt in plaats van je gevoelige betalingsgegevens. Dus ook al zou de winkelier gehackt worden, blijven je gegevens onbekend.

Op het moment wordt de sticker nog verder getest en is er geen lanceringsdatum bekend. Ook is Visa de samenwerking aangegaan met andere betalingsplatfomen om ook niet Visa klanten te kunnen voorzien van de sticker betaaltechnologie. Naast de sticker is Visa op allerlei manieren bezig met het versimpelen van contactloos betalen. Zo is het bedrijf ook bezig met het testen van contactloos betalende zonnebrillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met Visa’s sticker kun je zelfs overal in huis contactloos betalen
Sluiten