Sam Dille
Sam Dille Gaming 12 nov 2020

School vissen speelt Pokémon Sapphire uit: zolang hadden ze nodig

De Pokémon serie is een fenomeen in de gamewereld. De game heeft wereldwijd miljoenen spelers waar er elke dag meer van bijkomen. En niet alleen mensen spelen deze game. Een aantal vissen heeft samen Pokémon Sapphire uitgespeeld met behulp van motion-tracking.

Het YouTube-kanaal Mutekimaro heeft haar vissen in een constante stroom laten zwemmen, terwijl hun bewegingen geregistreerd werden. De vissen hadden volgens Mutekimaro 3.195 uur nodig om de Pokémon game sapphire uit te spelen.

Vissen spelen Pokemon Sapphire

De chinese kempvissen konden deze Pokémon-game spelen door middel van een speciaal systeem. In het aquarium werden kaarten geplaatst waarop de verschillende richtingspijltjes, de A -en B-knop stonden. Als de vissen naar een van de besturingsknoppen zwommen werden de knoppen in het spel geactiveerd. De bewegingssensor was namelijk direct verbonden met een Nintendo Gamecube. Om de vissen gezond te houden werden ze elke twaalf uur verwisseld.

Mutekimaro is een YouTube-kanaal dat meerdere experimenten doet met vissen die games spelen. Het Japanse kanaal heeft ruim 100.000 abonnees en ruim 31 miljoen views. In juni waren de vissen voor het eerst te zien op YouTube. Toen het publiek kennismaakte met de vissen hadden ze al ruim 700 uur Pokémon Sapphire gespeeld en de eerste twee Gym Leaders verslagen. Het kanaal is al eerder viral gegaan, doordat een van de vissen een nieuwe glitch gevonden had in de game ruim twintig jaar na de release.

Twitch plays

Dit experiment heeft iets weg van ‘twitch plays’. Hierbij speelde een twitch-bot Pokémon games, waarbij de kijkers via de comments konden kiezen welke knoppen de bot in moest drukken. Dit zorgde natuurlijk voor een hoop chaos waaraan duizenden twitch-spelers enthousiast meededen. De twee experimenten lijken dus op elkaar, maar zijn ook verschillend. Zo kende de twitch-bot het Pokémon-spel, waardoor hij deze al binnen zestien dagen uit wist te spelen. Bij de vissen was deze voorkennis er niet en was er dus sprake van willekeur. Mutekimaro heeft met dit experiment laten zien dat iedereen die genoeg tijd in een game steekt, het uiteindelijk zal halen. Zelfs vissen.

Ben jij sneller dan een vis?

Heb je Pokémon Sapphire sneller uitgespeeld dan deze vissen en zoek je een nieuwe uitdaging? Bekijk dan hier wat wij vinden van Pokémon Sword & Shield Expension pass.

Reageer op artikel:
School vissen speelt Pokémon Sapphire uit: zolang hadden ze nodig
Sluiten