Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 8 jan 2019

HTC onthult Vive Cosmos: toegankelijke virtual reality

Wie vandaag de dag overweegt om Virtual Reality te gaan ervaren, heeft een aantal mogelijkheden. Wie graag wil gamen en een PlayStation 4 heeft, kan aan de slag met de PlayStation VR. Heb je een dikke gaming-pc? Dan is een HTC Vive of een Oculus Rift handig. En als je gewoon van VR-content wilt genieten, dan heb je met de Oculus Rift een stand-alone ervaring. Op de CES 2019 heeft HTC de Vive Cosmos aangekondigd die een mix lijkt te worden tussen de gewone Vive en de Oculus Go.

De Vive Cosmos kan op meerdere manieren gebruikt worden

Hoewel de Vive Cosmos is onthuld, is het nog niet helemaal duidelijk wat het precies is. We weten dat de Vive Cosmos zonder enige tracking devices gebruikt kan worden. Je hebt dus geen camera nodig die de bril volgt en dat vertaalt naar een VR-ervaring. Maar het lijkt er ook niet helemaal op dat je hem zonder een ander device kan gebruiken. Je lijkt of een pc of een smartdevice nodig te hebben om de content te koppelen aan de Vive Cosmos. Hij biedt dus minder vrijheid dan de Oculus Go, die in de bril zelf de content heeft zitten.

In het persbericht wordt er over gesproken dat de bril thuis en onderweg gebruikt kan worden, wat betekent dat hij wel een interne batterij heeft. In theorie zou dat dus kunnen betekenen dat je de bril met een smartdevice in een trein kan gebruiken. Daarmee bespaar je dus de kosten van een dure gaming-pc die je zou moeten aanschaffen.

Vive Cosmos

Tegelijkertijd wil HTC benadrukken dat de ervaring nog altijd erg goed is en dat je dus wel wat bang for your bucks zou krijgen. Later dit jaar belooft HTC met meer informatie over de beschikbaarheid en de uiteindelijke prijs te komen. Ook gaat er gewerkt worden aan de zogenaamde Vive Reality System, wat een nieuwe een ontwerpervaring voor VR moet gaan worden.

Vive Cosmos

Wil je meer lezen over alles dat op de CES 2019 is onthuld? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
HTC onthult Vive Cosmos: toegankelijke virtual reality
Sluiten