Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 23 jan 2019

Vivo Apex 2019: smartphone zonder bezels, ports en knoppen

De smartphonemarkt staat nooit stil, dat mag duidelijk zijn. Producenten blijven hun producten innoveren en komen met steeds meer uniekere features. Denk hierbij aan de opvouwbare Galaxy F of de aankomende vloedgolf aan 5G smartphones. Maar waar we intern vaak heel veel innovatie zien, lijkt het erop dat het design een beetje in het midden blijft liggen. Althans, ontwikkelingen rondom het uiterlijk gaan bij lange na niet zo hard dan de ontwikkelingen rondom interne specificaties. Al komt Vivo, gelukkig, met een ander geluid. 

Vorige week kregen we de eerste beelden te zien van, wat lijkt, de mooiste smartphone ooit gemaakt. Ice Universe deelde een tweet waarin de eerste foto’s te zien waren en het enthousiasme was flink aanwezig. Maar waar we toen nog niet precies wisten waar we mee te maken hadden, is dat nu wel anders. Nieuwe beelden van de Vivo Apex 2019 zijn uitgelekt en we zijn nog meer onder de indruk dan we vorige week al waren.

Vivo Apex 2019 met revolutionair design

Ice Universe wist ons vorige week voor het eerst, oprecht, enthousiast te krijgen over een nieuwe smartphone van Vivo. De producent komt met, misschien wel, het mooiste smartphone design wat we ooit hebben gezien. De eerste foto’s toonde al strakke beelden, maar dat het nog beter kan merken we vandaag wel. Er zijn opnieuw beelden gelekt van het toestel en daar kunnen we een aantal dingen uit op maken. Die Vivo Apex 2019, dat wordt er eentje hoor!

Voordat de Vivo Apex 2019 officieel het daglicht ziet, worden er nieuwe foto’s van het toestel gelekt op het internet. Deze beelden tonen het apparaat dit keer volledig, waardoor we stiekem een beetje verrast zijn. Want waar smartphones anno 2019 zo veel mogelijk nieuwe features krijgt op de voor en achterkant van het toestel, is de Apex dé telefoon voor elke minimalist. Deze smartphone heeft geen bezels, geen knoppen en beschikt zelfs niet over ports. Het is simpelweg een stuk glas met een scherm en damn, wat pakt dat goed uit!

Gelekte Vivo Apex toestel

Zoals op de foto te zien is pakt Vivo het heel anders aan dan de overige hedendaagse smartphones. Zo is er geen selfiecamera te vinden, waardoor een notch uiterst overbodig wordt. Op de achterkant zijn twee camera’s te vinden met een flash en verder ook niks anders. Het is een heel minimalistisch toestel welke alleen draadloos op te laden is. In sommige regio’s is het overigens niet eens nodig om een SIM kaart in het toestel te doen, aangezien een ingebouwde kaart het werk al doet. In deze gevallen zit er dus ook geen ingang voor de SIM kaart, waardoor er echt helemaal niets op het toestel te vinden is. Dat de vingerafdrukscanner in het scherm zit, is overigens ook geen verrassing natuurlijk.

Onthulling tijdens MWC of eerder?

De grote vraag is alleen wanneer Vivo het toestel gaat onthullen. Dat we benieuwd zijn naar de daadwerkelijke werking is een understatement. Echter lijkt de media allemaal iets anders naar buiten te brengen. Zo zijn er berichten dat het toestel vandaag onthult wordt en zo horen we dat de Apex pas op MWC 2019 het daglicht gaat zien. We weten het op dit moment dus echt niet, maar de verwachting gaat uit naar MWC 2019. Bijna alle smartphone fabrikanten tonen hun nieuwste smartphones op de beurs en de kans dat Vivo dit ook doet is aanzienlijk groot. Maar aangezien de producent haar smartphone compleet anders maakt dan welke producent dan ook, zouden we er niet gek van opkijken wanneer ze voor het evenement nog met een aankondiging komen.

Vivo Apex 2

Mocht de Vivo Apex voorzien zijn van een redelijk laag prijskaartje, dan kunnen we zomaar eens te maken hebben met een van de toptoestellen van dit jaar.

Reageer op artikel:
Vivo Apex 2019: smartphone zonder bezels, ports en knoppen
Sluiten