Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 24 jan 2019

Propvol innovatie: Vivo Apex 2019 toont de toekomst van smartphones

Onlangs kondigden zowel Meizu als Vivo aan dat ze aan een futuristische concepttelefoon werkten. De Chinese techgiganten gaan niet voor een bizarre toekomstdroom die nooit werkelijkheid kan worden, maar voor een design dat we over een paar jaar bij elke fabrikant terug zullen zien: de smartphone zonder knoppen, ports of uitsteeksels. Maak kennis met de Vivo Apex 2019.

Vivo Apex 2019: de toekomst van smartphones

Oftewel, een smartphone die compleet unibody is. Helemaal egaal. Vandaag maakt de Vivo Apex 2019 officieel zijn debuut, niet puur als concept. Chinese journalisten kregen het toestel echt in hun handen gedrukt.

Het toestel heeft een unibody design, gehuld in glas. De achterkant is ook compleet plat, zonder uitstekende cameramodule. De selfiecamera zit verstopt in het frame, en klapt enkel uit wanneer je een selfie wilt nemen.

Vivo Apex 2019 Vivo Apex 2019

De Vivo Apex 2019 moet het echter niet enkel van zijn design hebben. Het Chinese merk demonstreert ook andere innovatieve technologie die de komende jaren mainstream gaat worden. Oftewel, je kijkt hier naar de toekomst van smartphones.

Vingerafdrukscanner, draadloos opladen en druksensoren

Zo heeft het toestel bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner in het scherm. Dat is anno 2019 niet zo bijzonder meer, maar bij huidige toestellen moet de gebruiker zijn vinger op een specifieke plek leggen. De Vivo Apex 2019 maakt korte metten met die beperking. Gebruikers kunnen hun vinger op vrijwel heel het scherm plaatsen en zo hun toestel ontgrendelen.

Er is dus ook geen charging-port, waar je een oplader in kunt steken. In plaats daarvan is er een magnetische connector. Daarmee kun je het toestel draadloos opladen en bestanden overzetten. De bijgeleverde draadloze oplader is opvallend klein en bevestig je dus aan de zijkant van het toestel. Daardoor heb je ook geen last van de traditionele beperkingen van draadloos opladen. Druksensoren aan de zijkant zorgen ervoor dat er geen knoppen meer nodig zijn.

Vivo Apex 2019 Vivo Apex 2019 Vivo Apex 2019

Speaker in scherm en onder de motorkap

Maar waar is de speaker dan? De Vivo Apex 2019 verandert het schermpaneel in een speaker, met behulp van trillingen. Dat is een schermtechnologie waarmee Samsung en LG ook experimenteren en die je de komende maanden in veel meer smartphones gaat zien.

Onder de motorkap vind je verder de Snapdragon 855, een 5G-moden en maar liefst 12GB aan werkgeheugen. 256GB aan opslaggeheugen maakt het pakketje af. Verder weten we weinig of niks over de rest van de specificaties. We zijn bijvoorbeeld erg benieuwd naar de camera. Dat is doorgaans de zwakke plek van dergelijke Chinese partijen.

Komende maand is Vivo aanwezig op het Mobile World Congress, waar de Apex 2019 ook zal worden gelanceerd. Dan horen we hopelijk meer over de beschikbaarheid en prijzen.

Reageer op artikel:
Propvol innovatie: Vivo Apex 2019 toont de toekomst van smartphones
Sluiten