Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 30 nov 2018

Vivo Nex 2 gelekt met twee schermen, LED ring en 3D-scanner

Vivo gooit dit jaar hoge ogen met opvallende innovatie. De Vivo Nex is bijvoorbeeld een smartphone met een uitklappende camera. Het lijkt er sterk op dat het zusterbedrijf van OnePlus zichzelf binnenkort gaat overtreffen. Met de Vivo Nex 2.

Vivo Nex 2

Dat blijkt uit een serie aan gelekte foto’s en een halve unboxing. Half ja. Een YouTuber heeft het toestel ontvangen, maar mocht slechts een gedeelte tonen. De Vivo Nex 2 heeft drie camera’s aan de achterkant, een vreemde LED-ring voor selfies en, niet geheel onbelangrijk, een secundair scherm.

Vivo Nex 2
Door een fan gemaakte renders

De uitklappende selfiecamera is alweer verleden tijd, blijkbaar. Je draait de Nex 2 om en gebruikt het tweede scherm voor je selfies. Zo hoeft maar een kant uitgerust te worden met camerasensoren, en blijven de schermranden aan de voorkant dun.

Het tweede scherm is niet zo vernuftig verborgen als op dit toestel, waar het secundaire schermpaneel praktisch verdwijnt. Op de achterkant zit dus een RGB LED ‘Lunar ring’, om de driedubbele camera heen. Het idee is dat je zo verlichte selfies kunt nemen, maar de ring gloeit ook wanneer je notificaties ontvangt.

Vivo Nex 2

Ook zit er naar verluidt een time-of-flight scanner op die de afstand tot een object kan meten. Vivo liet eerder al met een prototype zien hoe het op die manier haast eng accurate 3D-renders van bijvoorbeeld hoofden kan cre├źren.

Helaas is het nog onduidelijk wanneer de Nex 2 uit gaat komen, of wat Vivo er ├╝berhaupt mee van plan is. Wordt vervolgd dus!

Reageer op artikel:
Vivo Nex 2 gelekt met twee schermen, LED ring en 3D-scanner
Sluiten