Mark Hofman
Mark Hofman Tech 11 dec 2018

Vivo’s Nex onthuld met tweede display (en meer opvallende features)

Waar Vivo de smartphonemarkt eerder dit jaar wist te verbazen met een uitschuifbare selfiecamera, komt de producent nu met de Nex. Dit toestel is voorzien van een feature die nog nergens anders te zien is. Het toestel lekte een aantal weken geleden al uit, maar is nu officieel aangekondigd. Maak je klaar voor ‘s-werelds eerste commerciële toestel met twee volledige displays.

Vivo onthult de bijzondere Nex

Vivo heeft antwoord gegeven op een van de meest bizarre toestellen van het afgelopen jaar. Waar het eerder een toestel lanceerde met een uitschuifbare selfiecamera, komt het nu met een toestel zonder selfiecamera. Het nieuwe model van de Nex heeft afstand gedaan van de tweede camera en dat heeft alles te maken met het feit dat hij overbodig is. De Vivo Nex is namelijk de eerste smartphone op de markt, die gewapend is met twee volledige displays.

Aan de achterkant van de nieuwe Nex bevindt zich een tweede display, waarmee het maken van selfies gewoon een mogelijkheid blijft. Dit gebeurt door de grote, en veel besproken, ringcamera op het toestel. De voorkant is voorzien van een 6.4-inch display met een resolutie van 2340 x 1080 pixels. De achterkant van de Nex is voorzien van een 5.5-inch display met een resolutie van 1080 pixels. Beide schermen zijn OLED panelen en functioneren helemaal tot behoren. Mis je die grote bezels van je oude toestel? Dan kun je die tijd vanaf nu helemaal herbeleven.

Vivo Nex 2 dual screen

Vivo denkt dat een tweede scherm in een aantal situaties heel nuttig kan zijn. Zo liet het tijdens de presentatie zien dat het gebruikt kan worden als assisterende gamepaneel. Daarnaast is het ook mogelijk om, tijdens het maken van een foto, te zien wat er in het frame van de camera staat.

Overige specs

Naast een tweede scherm beschikt het toestel uiteraard ook over een aantal andere opvallende specs. Zo wordt de Lunar Ring, die voornamelijk bedoelt is ter decoratie, voorzien van een 12MP primaire camera. Daarnaast zien we een 2 Megapixel ondersteunende camera en een derde f/1.3 lens op de achterkant zitten. Of was het nu de voorkant? Het toestel beschikt verder over een Snapdragon 845 chipset met 10GB aan RAM en 128GB aan opslagcapaciteit. De originele 4000mAh batterij moet overigens wel plaatsmaken voor een 3500mAh batterij. Maar met 10V fast-charging ondersteuning is dat zeker geen probleem. Oh, en misschien wel het meest opvallende aan dit toestel: hij is nog steeds gewapend met een headphone jack.

Gaming Vivo

In China is de nieuwe Vivo Nex verkrijgbaar vanaf 29 december voor een adviesprijs van €725. Of het toestel ook naar Europa komt, is op dit moment nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Vivo’s Nex onthuld met tweede display (en meer opvallende features)
Sluiten