Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 20 jun 2019

Super FlashCharge: Vivo onthult bizar snelle laadtechnologie smartphones

We hebben decennia aan innovatie op het gebied van telefoons achter de rug. Van de eerste Nokia’s tot de iPhone XS Max: het is allemaal mooi spul. Op één vlak lijkt de innovatie echter stil te staan: accuduur. Vivo brengt daar verandering in, en hoe!

Vivo Super FlashCharge

Je moet immers nog steeds waarschijnlijk dagelijks je smartphone opladen. Terwijl schermen vouwen, camera’s verdwijnen en de toestellen alsmaar dunner worden. Dergelijke stappen hebben ook directe impact op je accu: die moet alsmaar dunner worden.

Dat dagelijkse opladen zal voorlopig dan ook wel een ding blijven. Er is echter een manier waarop fabrikanten dat leed kunnen verzachten: het opladen zelf versnellen. Al enkele jaren hebben alle fabrikanten hun eigen variant van fast charging.

Daardoor laadt je accu een stuk sneller op. De Chinese fabrikant Vivo, die je wellicht kent van zijn zusterbedrijf OnePlus, gaat nog dit jaar een stap verder. Althans, noem het gerust drie stappen.

Vivo heeft namelijk Super FlashCharge aangekondigd. De claim die het bedrijf maakt is als volgt: volgens de fabrikant kun je met die technologie een 4000 mAh telefoon binnen 13 minuten volledig kunnen opladen. En dan is een 4000 mAh batterij nog flink ook voor de gemiddelde smartphone.

Het blijft voorlopig bij die claim. Er is dus nog geen smartphone aangekondigd waarin de technologie verwerkt zal worden. Op dit moment heeft Vivo wel al een telefoon op de markt met een 4000 mAh batterij die binnen 45 minuten opgeladen kan worden. Ook verschrikkelijk snel, maar Super FlashCharge is dus nog eens drie keer zo snel.

Concurrentie zit niet stil

Vivo is overigens niet de enige Chinese fabrikant die dergelijke innovatie in de pijplijn heeft zitten. Xiaomi onthulde afgelopen maart een 100W oplaadsysteem waarmee een 4000 mAh batterij in 17 minuten opgeladen kan worden. Dat scheelt toch weer drie minuten!

Op dit moment is de snelst op te laden telefoon de OPPO Find X Lamborghini Edition. Die 3400 mAh batterij kun je in 35 minuten volledig opladen.

Vivo zal zijn nieuwe technologie hoogstwaarschijnlijk volgende week demonstreren in Shanghai, tijdens het Mobile World Congress, naast een nieuw 5G toestel.

?Check ook: iOS 13: deze nieuwe feature kan je flink wat geld besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Super FlashCharge: Vivo onthult bizar snelle laadtechnologie smartphones
Sluiten