Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 08/02/2019

Vivo V15 Pro gaat nog een stap zetten met pop-up selfiecamera

Vorig jaar transformeerde Vivo definitief van copycat naar innovator. Dat deed het bedrijf met de Vivo NEX S, een smartphone met een pop-up selfiecamera. Een opvallend alternatief voor de notch, een designfeature die destijds nog een tikkeltje controversiëler was dan nu.

Vivo V15 Pro

Het is nou niet bepaald de meest populaire oplossing van dit moment. De concurrentie gaat vaak voor een punch hole, zoals bij dit toestel, of een slider. Met de Vivo V15 Pro gaat de Chinese techgigant echter gewoon door met de pop-up selfiecamera, en hoe!

Het bedrijf heeft officieel bevestigd dat de Vivo V15 Pro op 20 februari onthuld gaat worden. Dat is dezelfde datum waarop we ook kennis gaan maken met de Galaxy S10, Galaxy S10 Plus en Galaxy S10e. Tevens gaat Samsung dan zijn opvouwbare toestel onthullen.

Vivo V15 Pro

Een druk dagje dus. Vivo heeft met de V15 Pro in ieder geval een opvallend wapenfeit. Dat wordt verraden door een promotionele afbeelding die Vivo zelf heeft gedeeld. Tevens heeft de Chinese fabrikant bevestigd dat het om een 32 megapixel selfiecamera gaat.

Ter vergelijking: de camera op de Nex S bleef op 8 megapixel steken. Nu zeggen absolute aantallen in dat opzicht niks, maar reviewers waren het grotendeels met elkaar eens dat de selfiecamera tegenviel. Dat is met zo’n toestel natuurlijk extra jammer.

Nu Vivo daar extra op inzet, wordt het ook minder een gimmick. Maar goed, laten we niet te vroeg conclusies trekken. Gelukkig gaan we over enkele weken ontdekken of Vivo een pareltje af gaat leveren. Wordt vervolgd!

Reageer op artikel:
Vivo V15 Pro gaat nog een stap zetten met pop-up selfiecamera
Sluiten