Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 5 jun 2018

Sportieve smartwatch: VivoWatch BP houdt je bloeddruk bij

Op het gebied van Smartwatches hebben we de laatste jaar heel wat verschillende soorten voorbij zien komen. De Apple Watch is nog altijd de meest populaire highend wearable en daarnaast doen dingen als de Fitbit het goed om bij te houden hoeveel stappen je op een dag zet. Asus wil met hun VivoWatch BP de smartwatch naar een hoger niveau tillen. Met de VivoWatch BP is het mogelijk om binnen vijftien seconden te meten hoe het met je bloeddruk staat en wat je kunt doen om er voor te zorgen dat alles goed komt.

VivoWatch BP houdt de bloeddruk bij

En het hebben van een hoge bloeddruk is echt iets om je zorgen om te maken. Eén op de vijf volwassen heeft er last van en paar jaar gaan er 9,4 miljoen mensen aan dood. En de verwachting is dat er in 2025 1,5 miljard mensen last van zullen hebben.

Schrijf je in voor Ontbytes! ?

En ontvang het tofste technieuws in je inbox!.
[revue_subscribe]

Momenteel kun je de bloeddruk meten via nog redelijk grote apparaten en is het gebruik daarvan niet altijd even handig. Bovendien moet je er vaak even voor gaan zitten om de bloeddruk daadwerkelijk te meten. De VivoWatch BP laat je op elk gewenst moment op elk gewenste plaats je bloeddruk meten.

Aan de linkerkant van de VivoWatch BP zitten twee metertjes. Door je wijsvinger daar op te leggen meet het twee elementen. De ene meter zorgt er voor dat de VivoWatch BP weet hoe het met je hartslag staat, terwijl de andere meter je pols kan lezen. Op basis van die twee elementen geeft de VivoWatch BP je de uitslag van je bloeddruk.

Dat is momenteel interessant voor hen die last hebben van een hoge bloeddruk. Door de VivoWatch BP te koppelen aan een app kun je verschillende gegevens laten uitlezen, die je dan weer aan je dokter kunt sturen. Op die manier kan jouw dokter je advies geven over je levensstijl en wat je moet veranderen.

Naast de bloeddruk, meet de VivoWatch BP ook dingen als de kwaliteit van je slaap, is er een zogenaamde de-stress index en houdt het bij hoeveel stappen je precies zet op een dag. De VivoWatch BP heeft daarnaast het voordeel dat hij bij normaal gebruik zo’n 28 dagen meegaat voordat je hem weer moet opladen. Het is nog niet bekend wanneer de VivoWatch BP uit gaat komen. Meer lezen over Smartwatches? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Sportieve smartwatch: VivoWatch BP houdt je bloeddruk bij
Sluiten