Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 apr 2018

Vizio onthult nieuwe soundsbars met Dolby Atmos en Chromecast Audio

Vizio staat bekend om zijn geluidssystemen en onlangs onthulde het bedrijf drie nieuwe soundbars. Dat is op zich niet zo heel spannend, maar wel als je weet dat de nieuwe soundbars Dolby Atmos ondersteunen en ook nog je audio kunnen streamen via Chromecast audio.

Dolby Atmos

Dolby Atmos kun je soort van zien als Dolby surround 2.0. Het gaat alleen nog net een stapje verder dan rondom je speakers plaatsen om het effect te creëren dat het geluid overal om je heen zit.

Bij Dolby Atmos kan geluid ook als een soort driedimensionaal effect worden ingezet, waardoor het lijkt alsof het geluid van een aangewezen plek in je kamer afkomstig is. Tijdens het afspelen  mixt en rendert het Dolby Atmos systeem real-time het geluid.

Vizio soundbar

Niet voor alle films

Dat systeem wordt dus ondersteund door de nieuwe soundbars van Vizio. Je kunt het echter niet met alle content gebruiken, maar deze moet speciaal met het systeem in gedachten zijn gemaakt. Daarnaast moet ook je mediaspeler de technologie ondersteunen of je moet gaan voor een Blu-ray speler.

Soundbars met draadloze subwoofer

Net als de soundbars van vorig jaar worden de nieuwe bars gecombineerd met een draadloze subwoofer. Je hebt ook nog de keuze om voor achter-speakers te gaan, welke met een draad aan de subwoofer worden verbonden.

Waar je normaal gesproken twee getallen ziet staan om een speaker configuratie aan te geven, krijg je er nu drie. Er is een 117 cm soundbar met een 5.1.4 configuratie, een 117 cm 3.1.2 setup en een 91 cm soundbar met een 5.1.2 opstelling.

Vizio soundbars

Waar staat het voor?

Waar staan deze getalletjes voor? We nemen als voorbeeld het 117 cm 5.1.4 systeem. De vijf betekent dat er in het midden een kanaal is voor stemmen en vervolgens twee kanalen links en rechts voor en links en rechts achter. De 1 betekent vervolgens dat er een enkel kanaal is voor de subwoofer en de 4 betekent dat er vier kanalen zijn die het geluid naar boven richten om van je plafond te weerkaatsen. Dat laatste is het gedeelte dat voor het Dolby Atmos effect zorgt.

Beschikbaar in de zomer

Het klinkt alsof de soundbars met een behoorlijk prijskaartje zullen komen, maar de exacte prijzen zijn helaas nog niet bekend. We kunnen voor een indicatie misschien kijken naar de soundbars van vorig jaar. Deze kostten rond de 405 euro. In de zomer zullen we het weten, dan zouden de nieuwe Vizio producten in de winkel moeten liggen.

Als je nog op zoekt bent naar een nieuwe tv om met de soundbars te combineren, kun je een kijkje wagen bij LG’s nieuwe OLED-lineup. In deze televisies zit ook de Dolby Atmos technologie verwerkt.

The Verge

Reageer op artikel:
Vizio onthult nieuwe soundsbars met Dolby Atmos en Chromecast Audio
Sluiten