Tech 30 jan 2018 Lisanne Beijen

Verkoop van Boring Company vlammenwerper nu al onder vuur

Het is sinds gisteren mogelijk om een vlammenwerper van Boring Company, een van de bedrijven van Elon Musk, te pre-orderen. Ondanks dat de vlammenwerper een bizarre gadget is, gaat hij als warme broodjes over de toonbank. Musk claimt dat zijn bedrijf er in 48 uur maar liefst 10.000 heeft verkocht. Dat is goed voor iets meer dan 4 miljoen euro. Niet iedereen is blij met de verkoop van flamethrower.

Boring Company maakt raadslid boos

De vlammenwerper die is sinds gisteren te pre-orderen op de website van Boring Company voldoet aan alle Amerikaanse voorwaarden. Zo komt de vlam bijvoorbeeld niet verder dan 3 meter. Een raadslid uit de staat Californië wil de verkoop van de vlammenwerper echter nu al de kop in drukken. De democraat Miguel Santiago heeft gisteren laten weten dat hij wil dat er wetgeving komt die de verkoop van het apparaat in Californië verbiedt.

In zijn statement op Twitter is te lezen dat hij eerst dacht dat de verkoop van de vlammenwerper een grap was. Elon Musk mag met zijn Boring Company van de staat Californie en van de stad Los Angeles een tunnel onder de complete stad door graven. De verkoop van de flamethrower vindt hij dan ook een klap in het gezicht. De staat heeft de afgelopen periode te kampen gehad met de meest heftige natuurbranden die het ooit gekend heeft. De timing van de verkoop van het apparaat in deze staat is ook wel vrij ongelukkig als je het ons vraagt.

‘Ongevaarlijke’ vlammenwerper

Het raadslid schrijft het volgende in zijn brief: ”Great power comes with great responsibility”. Hij vreest voor de veiligheid van politiemensen en brandweerlieden door de verkoop van het apparaat. Volgens de Boring Company is hun vlammenwerper echter veiliger dan veel vlammenwerpers die je op dit moment bij tuincentra kunt kopen om je onkruid mee weg te branden.

Boring Company

De vlammenwerper is natuurlijk niet bedoeld als speelgoed. Daarnaast kost hij ook ongeveer 400 euro. Niet iedereen zal dus zo’n apparaat kopen en er mee over straat lopen. Toch is het niet de bedoeling dat mensen cool gaan doen met deze Elon Musk-gadget. Dit laatste is iets waar het raadslid zich vooral zorgen om maakt. In de video’s die Elon Musk zelf op Twitter heeft geplaatst geeft hij als je het ons vraagt in ieder geval het verkeerde voorbeeld van hoe je om moet gaan met een vlammenwerper, waar echt vuur uit komt (goh..). Iets met ‘geen speelgoed’?

The Boring Company benadrukt nog eens dat gevaarlijke vlammenwerpers al zijn verboden in Californië. Wij vragen ons persoonlijk af hoe een vlammenwerper met een vlam tot drie meter niet gevaarlijk kan zijn. Enfin; in Nederland zijn ze in ieder geval verboden. Benieuwd naar welke aankondiging Musk deze week ook deed die wat stof deed opwaaien? Lees het hier.

Reageer op artikel:
Verkoop van Boring Company vlammenwerper nu al onder vuur
Sluiten