Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 12 feb 2018

VLC 3.0: grote update introduceert Chromecast ondersteuning en meer!

VLC, nog altijd één van de handigste apps wanneer het neerkomt op het afspelen van video’s, heeft een flinke update gekregen. Dankzij de VLC 3.0 Update kun je nu bijvoorbeeld je high end video’s streamen naar je Chromecast en meer.

VLC 3.0 update ondersteunt Chromecast

De VLC 3.0 Update is nu beschikbaar voor Android, Chrome OS, Android TV, Linux, macOS, iOS, Apple TV en Windows, dus update hem op elk platform dat je hebt. Met name wanneer je een Android device of Chromebook hebt in combinatie met een Chromecast is het interessant. Het is dan mogelijk om via VLC 3.0 je films van je device streamen naar Chromecast. Handig als je bijvoorbeeld een aantal films op je telefoon hebt staan en die op het grote scherm wilt afspelen. Het enige nadeel is dat dit nogal wat stroom kost. Zorg er dus voor dat je je device in de oplader hebt zitten.

VLC 3.0 update mediaspeler VLC 3.0 update mediaspeler

4K en 8K

Naast deze update ondersteunt VLC 3.0 nu 4K en 8K video’s, dus mocht je zulke video’s hebben, dan kun je daar nu volledig van genieten. Mocht je je films kijken op Windows 10 en daarbij gebruik maken van een HDR-monitor, dan is het goed om te weten dat VLC 3.0 op dat device nu ook HDR ondersteunt, waardoor je video’s nog mooier op het beeld worden getoverd.

Verder is de ondertitel engine aangepast, waardoor er meer mogelijkheden zijn voor ondertitelingen. Vooral handig wanneer je een groot liefhebber van Japanse anime bent en je series het liefst in het Japans met Engelse ondertiteling bekijkt.

Het mooie aan de update, is dat het nog altijd op heel veel devices werkt. Mocht je nog werken op Windows XP, geen idee waarom, dan kun je hem daarop updaten. Hetzelfde geldt wanneer je een iPhone hebt met iOS 7 of een Android device met Android 2.3. Met andere woorden, het werkt op elk device. Download de update hier.

Reageer op artikel:
VLC 3.0: grote update introduceert Chromecast ondersteuning en meer!
Sluiten