Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 jul 2020

Vlieg volgende maand over de wereld in Microsoft Flight Simulator

Zelf het vliegtuig instappen, dat mag weer. Steeds meer plekken in Europa hebben qua reisadvies nu code geel, waardoor je er naar toe mag. Maar als je echt de hele wereld over wilt vliegen, dan is het wellicht beter om nog even te wachten op Microsoft Flight Simulator.

In Microsoft Flight Simulator heb je de mogelijkheid om zelf plaats te nemen in een digitaal vliegtuig en daarmee rond te vliegen. De mogelijkheden daarbij lijken enorm uitgebreid te zijn. En nu weten we wanneer je daadwerkelijk kunt rondvliegen.

Microsoft Flight Simulator komt volgende maand

Volgende maand kun je aan de slag met Microsoft Flight Simulator. De game komt op 18 augustus van dit jaar uit en is dan beschikbaar op de pc. Mocht je gebruik maken van de Xbox Game Pass voor de pc, dan is het mogelijk om de game nu al vooruit de installeren, zodat je op 18 augustus gelijk los kunt gaan. Hieronder vind je in elk geval de nieuwste trailer van de game, om je alvast in de juiste stemming te brengen.

Het is dit jaar 38 jaar geleden dat de eerste Microsoft Flight Simulator uitkwam. Inmiddels is het allemaal wel wat meer geavanceerd geworden dankzij de nieuwe technieken. Volgens de ontwikkelaar zijn er 37.000 verschillende vliegvelden waar je kunt laden, 1,5 miljard gebouwen, 2 biljoen bomen, bergen, wegen, rivieren en meer. Een deel van de luchthavens zijn daarbij met de hand gemaakt en kennen dus meer details. Als je de gewone versie haalt, dan krijg je toegang tot 30 van dit soort vliegvelden. Er is echter ook Deluxe Edition die dit aantal naar 35 brengt en nog een Premium Deluxe Edition die voor veertig handgemaakte vliegvelden zorgt. Schiphol krijg je als handgemaakt vliegveld bij de Deluxe Edition bijvoorbeeld. En een bekend vliegveld als Heathrow is handgemaakt in de Premium Deluxe Edition. Ook het aantal vliegtuigen gaat omhoog bij de verschillende edities. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Vlieg volgende maand over de wereld in Microsoft Flight Simulator
Sluiten