Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 5 mrt 2018

Porsche werkt aan vliegende taxi’s om fileproblemen te vermijden

De meeste autofabrikanten storten zich op autonome en elektrische auto’s. Ze kunnen ook niet anders, want het is duidelijk dat daarin de toekomst van de automarkt ligt. Sommige merken durven echter verder te dromen. Met als resultaat bizarre projecten. Porsche sprak onlangs tegenover een Duits magazine over een bijzonder experiment van het bedrijf. Porsche werkt naar verluidt aan vliegende auto’s die als taxi’s moeten gaan dienen. Eindelijk geen last meer van de drukte in de spits!

Porsche werkt aan vliegende taxi’s

“Het zou een logische stap zijn,” aldus Porsche sales baas Detlev von Platen. “Als ik van de Porsche-fabriek in Zuffenhausen naar Stuttgart Airport rijdt, heb ik minstens een half uur nodig, als ik geluk heb. Al vliegende zou het slechts drie en een halve minuut duren.”

Porsche Mission E
Concept Porsche Mission E

Voorlopig blijft het bij concepten, maar het Duitse automerk is er dus echt mee bezig. De plannen zijn Porsche’s antwoord op de ontwikkelingen rondom autonome auto’s en fileproblemen in grote steden. Zelfrijdende auto’s kunnen onze manier van reizen efficiënter maken, maar voor drastische oplossingen moeten we dus de lucht in. Althans, als we de autofabrikant moeten geloven.

Helaas zijn er geen verdere details bekend. Wel weten we dat Porsche’s conceptmodellen bijna helemaal geautomatiseerd zijn. Daardoor hebben gebruikers geen vliegbrevet nodig. Wel kunnen ze tot een bepaalde extent bepalen waar de vliegende auto naar toe gaat vliegen, en hoe. Denk bijvoorbeeld aan de keuze tussen verschillende routes.

Geen science-fiction meer

Voorlopig blijft het dus allemaal bij fascinerende toekomstdromen. Vergis je echter niet. Vliegende auto’s zijn allang geen science-fiction meer. Er zijn meerdere bedrijven die vliegende wagens in ontwikkeling hebben. Denk bijvoorbeeld aan Volkswagen’s Italdesign en Airbus, die vorig jaar samen een vliegende auto genaamd Pop.Up onthulden. Hier kun je de details checken.

Airbus Pop.Up
De Airbus Pop.Up

Het Chinese bedrijf EHang toonde vorige maand zijn eerste drone waar je echt in kunt zitten. Niet als gek experiment, maar als echt product voor de consument. Ook Uber is naar verluidt naar de mogelijkheden aan het kijken. Wist je overigens dat er zelfs een Nederlands bedrijf is dat al een werkende vliegende auto heeft? Bekijk het allemaal hier.

Reageer op artikel:
Porsche werkt aan vliegende taxi’s om fileproblemen te vermijden
Sluiten