Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 18 dec 2017

Ziggo trekt stekker uit analoge tv voor hogere internetsnelheid

Het wordt door veel mensen al een langere tijd geroepen: analoge tv is aan het uitsterven. Ondanks dat nog niet iedereen dit wil geloven, lijkt dit wel steeds meer de realiteit te worden. De eerste stappen worden in ieder geval gezet, nu Ziggo gaat stoppen met analoge tv en radio.

De stekker gaat uit de analoge tv en radio

De CEO van VodafoneZiggo (het bedrijf waaronder Ziggo valt) Jeroen Hoencamp, heeft in een interview met het NRC Handelsblad verteld dat Ziggo binnen twee tot drie jaar zal stoppen met het aanbieden van analoge tv- en radiozenders. Op welke datum het bedrijf de stekker uit de analoge tv en radio zal trekken is nog niet bekend.

In het interview laat Hoencamp weten dat van de 4 miljoen klanten, nog maar 300.000 tot 400.000 huishoudens alleen analoog kijken. De digitaliseren lijkt dus al ver doorgevoerd te zijn. Toch zal dit de komende twee tot drie jaar nog verder ingevoerd worden. Uiteindelijk zal Ziggo dus volledig digitaal gaan.

Ziggo

Ziggo wil internetsnelheid verhogen

Volgens Hoencamp ligt de huidige topsnelheid van het vaste netwerk in Nederland op dit moment erg laag in vergelijking tot wat de technologische mogelijkheden zijn. Een snelheidsverhoging kan er volgens hem aan bijdragen om Nederland weer een ‘digitaal koploper’ te maken in Europa. Door te stoppen met analoge tv en radio kan er bandbreedte worden vrijgemaakt op het netwerk om hogere internetsnelheden aan te kunnen bieden. Sneller internet? Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.

VodafoneZiggo is trouwens niet het eerste bedrijf dat stopt met het aanbieden van analoge tv. Het Zeeuwse bedrijf Delta stopt volgend jaar al met het aanbieden van analoge tv en radio. Veel andere aanbieders zijn ook aan het kijken naar hoe de overstap voor klanten het beste te faciliteren. Ons zul je in ieder geval geen traantje zien laten over het verdwijnen van analoge tv. Let’s get digital.

Netflix functies

Kijk jij al (bijna) alleen maar digitale tv en struin je iedere avond Netflix af voor je favoriete series en films? Dan zul je vast blij worden van deze zeven onbekende Netflix functies en hacks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ziggo trekt stekker uit analoge tv voor hogere internetsnelheid
Sluiten