Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 2 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voetbalclub zet drones in om stadion te ontsmetten vanwege coronavirus

Het coronavirus dwaalt nog steeds rond over de wereld. In het Amerikaanse Atlanta hebben ze een oplossing gevonden voor in het stadion: drones.

Drones zijn de toekomst. Ze zijn nu al in gebruik, maar in de toekomst waarschijnlijk nog veel vaker. Denk maar eens aan het bezorgen van pakketjes, de omgeving goed in beeld brengen en als een extra hulpmiddel voor de veiligheidsdiensten.

Drones tegen het coronavirus

Toch kunnen de Drones nog veel meer dan dat. Dat blijkt wel in het Amerikaanse Atlanta. Het toestel zal het Mercedes-Benz Stadium desinfecteren tussen de verschillende wedstrijden. Zowel het voetbalteam Atlanta United FC als American Football-team Atlanta Falcons gebruiken het stadion voor hun wedstrijden.

De D1-drones zijn gemaakt door Lucid Drone Technologies en gebruiken elektrostatische sproeikoppen om het stadion te ontsmetten na een wedstrijd. Deze verspreiden niet-giftige desinfecterende chemicaliën. Naast de stoeltjes maken de drones ook de leuningen bij trappen en de glazen gedeeltes schoon.

Het stadion van Atalanta is het eerste professionele onderkomen van een club waarbij drones alles desinfecteren. De fabrikant zegt dat hiermee de stoelen 95 procent sneller worden gereinigd dan dat mensen dit handmatig moeten doen. In totaal zet het bedrijf twee drones in voor het stadion, een derde staat stand-by.

Ook aandacht voor andere methoden

Toch vinden sommige experts dat er teveel aandacht wordt besteed aan het desinfecteren van plaatsen. Hoewel het virus kan overleven op verschillende ondergronden is het niet de grootste manier waarop het virus zich verspreidt. Dat gebeurt vooral van mens op mens door de druppeltjes met het virus daarin. Social distancing is dan ook de beste manier om te voorkomen om besmet te raken.

Naast de drones neemt het stadion echter nog meer maatregelen om virusverspreiding te voorkomen. Zo staan er 600 dispensers waarmee bezoekers hun handen kunnen reinigen. Waarschijnlijk moeten bezoekers in het stadion ook mondkapjes dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Voetbalclub zet drones in om stadion te ontsmetten vanwege coronavirus
Sluiten