Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15/01/2018

Voldemort: Origins of the Heir staat nu op YouTube – must-watch voor Harry Potter fans

J.K. Rowling’s Harry Potter boeken en films weten nog altijd generaties te betoveren. Dat komt mede door de rijke wereld die de Britse schrijfster geschapen heeft. De tot de verbeelding sprekende geschiedenis van de magie biedt ruimte voor talloze verhalen, mythes en speculatie. Warner Bros. gaat daar met de Fantastic Beasts films dieper op in.

Voldemort: Origins of the Heir

Door die films komen we steeds meer te weten over Dumbledore, en zijn grote vijand, Grindelwald. In de originele Harry Potter films en boeken spelen ze allebei een belangrijke rol, maar nu krijgen we pas echt te zien wat er tussen de twee is gebeurd. We hebben goed nieuws: je hoeft niet tot eind dit jaar te wachten voor meer fantastische verhalen uit de wereld van Harry Potter.

Voldemort: Origins of the Heir

Harry Potter fanfilm

Een groep fans heeft namelijk hun eigen film opgenomen: Voldemort: Origins of the Heir. De fanfilm laat zien hoe de machtige tovenaar zo invloedrijk is geworden, zo evil. Bij het woord fanfilm denk je waarschijnlijk meteen aan belabberde YouTube-video’s, schoolprojecten. Origins of the Heir vormt echter een grote uitzondering op die regel. Als je niet beter zou weten, dan zou je denken dat het om een officieel deel in de franchise zou gaan.

De film is tot leven gekomen na een crowdfunding-campagne. Tot de grote verbazing van fans gaven Warner Bros en JK Rowling hun goedkeuring, mits de fanfilm gratis beschikbaar zou komen. De 52 minuten durende film is nu volledig gratis te kijken op YouTube. We volgen een origineel personage, Grisha Mac Laggen. Ze is de erfgename van Godric Gryffindor, een van de oprichters van Hogwarts.

Verder zullen we niks spoilen. Voldermort: Origins of the Heir is dan misschien niet canon, maar dat neemt niet weg dat het een indrukwekkende film is. Van de uitgebreide special effects tot de gedetailleerde decors en kostuums. De makers zijn helemaal in de geschiedenis van Harry Potter gedoken. Het is niet een officieel verhaal, maar het matcht wel precies met de rest van de franchise. Alleen daarom is het al een must-watch voor elke fan.

Check ook ons lijstje met bizarre magie uit Harry Potter, die al is ingehaald door de wetenschap. Wist je trouwens dat de makers van Pokémon Go aan een Harry Potter game werken? Hier lees je er alles over.

Reageer op artikel:
Voldemort: Origins of the Heir staat nu op YouTube – must-watch voor Harry Potter fans
Sluiten