Dominick Vietor
Dominick Vietor | LinkedIn Apple 10 februari 2017

De volgende drie iPhones laden draadloos op, maar niet zonder problemen

Dit jaar wordt het jaar van de iPhone, dat kan bijna niet anders. In 2017 staan volgens de geruchten drie iPhones op het programma: de iPhone 7, iPhone 7 Plus én de iPhone 8 (ook wel iPhone X genoemd). Ze kunnen alledrie draadloos worden opgeladen. Maar dat is niet enkel rozengeur en maneschijn.

Draadloos opladen, diverse Android-telefoons én de Apple Watch kunnen dit al jaren. Bij de Watch vinden wij dit nog het best werken. Je slimme horloge werkt zo als een soort nachtklok op je bureau of je nachtkast. Bij telefoons vinden we draadloos opladen echter helemaal niks.

drie iPhones

Tot nu toe een deceptie

Je telefoon op zo’n plaat leggen om ‘m op te laden is op zich handig. Het gebruiken van je smartphone werkt dan alleen niet fijn. Of je moet ‘m laten liggen en erop tikken als een kind van vier. Of je moet ‘m met oplader en al in je hand nemen. Dat die oplader met een stekker in de muur zit maakt dat hele draadloos opladen dan overbodig.

Apple staat er echter om bekend dat bestaande technologie wordt verbeterd. Beter goed gejat én verbeterd dan zelf bedacht hè. ;) Om deze reden wordt er gesteld dat Apple met een technologie komt om de nieuwste drie iPhones daadwerkelijk draadloos te kunnen opladen.

drie iPhones

Drie iPhones die draadloos opladen? Go Apple!

Yes, dat betekent dus dat jij je telefoon écht draadloos kunt opladen. Dat-ie binnen een bepaalde afstand van het oplaadstation van juice wordt voorzien. Dat is natuurlijk goed nieuws en écht revolutionair. Is dat het geval, dan springen wij een gat in de lucht.

Elk voordeel heeft zijn nadeel

Een wijs man zei dit ooit en het gaat ook dit keer weer op. Want waar draadloos opladen, vooral als het écht draadloos is, ontzettend chill is, is er ook een nadeel. Volgens Ming-Chi Kuo, een Apple-analyst, is de kans hierdoor wel groter dat de iPhone oververhit raakt.

Laten we hopen dat het draadloos opladen top werkt en zich geen Note 7 taferelen voordoen.

Kort gezegd leidt het nieuwe, glazen OLED-ontwerp van de iPhone tot het minder efficiënt omgaan met hitte. Dat draadloos opladen de temperatuur van de smartphone ook nog eens op krikt leidt dus tot meer kans op oververhitting. Vandaar dat Kuo stelt dat er meer problemen zullen zijn met oververhitting. Dit tegengaan zal resulteren in een hogere prijs voor de volgende iPhones.

Leren van andermans fouten

Laten we hopen dat het draadloos opladen top werkt en zich geen Note 7 taferelen voordoen. Dan zijn de drie iPhones die je draadloos kunt opladen voor ons een zegen. Dan nemen we een hogere prijs wel op de koop toe, want op oververhitting zit niemand te wachten.

Ach ja, we weten later dit jaar pas écht hoe ze eruit gaan zien. Apple maakt zich er nu al voor op, dus dat wordt wat. Vooral als je de rest van de iPhone 8 geruchten ziet.

Reageer op artikel:
De volgende drie iPhones laden draadloos op, maar niet zonder problemen
Sluiten