Volgende Pokémon Go Community Day draait om Gastly

Pokémon Go is een game die maar gespeeld blijft worden. Zeker nu alle coronamaatregelen wat versoepeld worden en het weer er lekker bij staat is het en ideale game om mee naar buiten te gaan. Helemaal nu er een nieuw Community Day-evenement er aan komt.

De vorige keer kon je heel veel Weedle vangen, wat eigenlijk op een soort van grap leek. Gelukkig is het nieuwe Pokémon Go Community Day-evenement een stuk interessanter met de komst van Gastly.

Gastly centraal tijdens Pokémon Go Community Day-evenement

Het nieuwe Pokémon Go Community Day-evenement wordt gehouden op 19 juli en draait dus om de Ghost-Pokémon Gastly. Deze rakker is wel wat lastiger te vangen dan een gemiddelde Pokémon, omdat hij zich op een grotere afstand bevindt van de trainer. Hou daar dus wel rekening mee. Zoals gebruikelijk komt hij tijdens het evenement vaker voor in het wild en wanneer je hem vangt, heb je de kans dat je een Shiny-versie van hem tegenkomt. Wanneer je hem tijdens of twee uur na het evenement door evolueert naar een Gengar, dan leert deze automatisch de move Shadow Punch, waardoor je hem goed kunt gebruiken in Gyms of tijdens Raids.

Pokémon Go
Gastly en zijn evoluties (Afbeelding: Pokémon Go Hub)

Daarnaast zijn er diverse andere bonussen tijdens dit Pokémon Go Community Day-evenement. Zo kun je je eieren sneller uitbroeden, want tijdens dit evenement hoef je maar een kwart van de afstand af te leggen. Daarnaast blijft incense langer actief. Maar liefst drie uur. Verder raadt de ontwikkelaar je aan om tijdens het evenement een paar snapshots te maken van je Pokémon voor een verrassing. Wat dat precies gaat zijn, dat is nog niet bekend. Verder komt er een July Community Day Box, die je 30 Ultra Balls, een Elte Fast TM, twee Incense en twee Super Incubators. Tot slot komt er nog een pass voor de Special Research story: The Great Gastly. Deze gaat één euro kosten. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Volgende Pokémon Go Community Day draait om Gastly
Sluiten