Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 13 jun 2017

Met zes propellers manoeuvreert de Voliro drone in alle mogelijke richtingen

Waarom maar vier propellers als je er zes kunt hebben? Dat moeten de makers van de Voliro drone hebben gedacht bij het bedenken van hun hexacopter. Waar normale drones maar vier propellers hebben, heeft deze er zes. En dankzij de twee extra propellers kan de drone in elke richting manoeuvreren die je maar kunt bedenken.

Voliro is een samensmelting van creativiteit en hardcore technologie

De Voliro werd ontworpen door elf studenten van de Zwitserse Universiteit van Wetenschap en Technologie (ETC Zürich) en de Universiteit van de Kunsten in Zürich (ZHDK). Het team combineerde creativiteit en kennis van technologie om binnen negen maanden een prototype van de drone klaar te hebben.

Voliro drone

Ondersteboven in alle richtingen manoeuvreren

De zes propellers van de hexacopter kunnen allemaal 360 graden kantelen. Dit zorgt ervoor dat de drone stabiel blijft, terwijl hij in alle richtingen vliegt. Zo kan hij zijwaarts en diagonaal bewegen en zelfs ondersteboven blijft hij vrolijk doorvliegen. Dankzij de wendbare propellers is het ook mogelijk om parallel aan een muur te blijven vliegen. Dit zou bijvoorbeeld een handige feature kunnen zijn bij het inspecteren van een gebouw.

Voliro

In de toekomst rolt Voliro ook rond op de grond

Hoewel de prestaties van de Voliro al best indrukwekkend zijn, zijn de studenten nog niet klaar met de ontwikkeling van hun hexacopter. Ze hopen in de toekomst meer features aan het apparaat toe te voegen. Eén daarvan zou een soort bol in het midden zijn, waardoor de drone ook kan rollen over de grond.

Drones worden gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden en kunnen steeds meer. Deze onderwaterdrone wordt bijvoorbeeld gebruikt om vissen te lokken.

Reageer op artikel:
Met zes propellers manoeuvreert de Voliro drone in alle mogelijke richtingen
Sluiten