Noah Korevaar
Noah Korevaar Cars 11 feb 2017

De Volkswagen Atlas: de SUV wordt steeds populairder

Volkswagen heeft een slicke concept-versie van de Volkswagen Atlas onthuld. Een stoere SUV voor het hele gezin. Wat wil je nog meer?

Stoute Volkswagen…

Volkswagen, het oh zo betrouwbare Volkswagen. Niet dus, zo bleek uit #dieselgate. De Duitse autofabrikant knutselde vervalste rapportjes in elkaar, en loog onder andere over de uitstoot van zijn auto’s. Niet zo netjes dus.

De gemiddelde consument is het fiasco (helaas) allang weer vergeten en heeft Volkswagen het nieuwe merk Moia opgericht. Een zelfstandig merk dat zich alleen op elektrische auto’s en autodelen focust.

Dat betekent echter niet dat Volkswagen uit de problemen is. Het automerk worstelt namelijk met een ander probleem: het lukt maar niet om de Amerikanen aan de Duitse wagens te helpen.

In de Verenigde Staten heeft het Duitse merk in 2016 maar 286.000 auto’s verkocht. Dat is tien procent minder dan het jaar daarvoor. Volkswagen heeft daarmee een minuscuul marktaandeel van 1,8 procent. Gaat de Volkswagen Atlas voor verandering zorgen?

Volkswagen Atlas

SUV’s worden steeds populairder

Het merk verkocht al twee SUVs in Amerika, de Tiguan en de Touareg. Dat zijn echter nog vrij compacte auto’s. Wat Volkswagen echt nodig heeft, is een grote SUV. Maak kennis met de Volkswagen Atlas, de SUV die het Duitse merk moet helpen om Amerika te gaan veroveren.

Volkswagen Atlas

Met drie rijen en maar liefst zeven stoelen moet de Atlas het Amerikaanse avontuur van Volkswagen gaan redden, aldus analisten. De auto komt pas later dit jaar uit, maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast een kijkje te nemen.

Je kunt er een flinke familie in kwijt, zonder dat het een suf busje wordt.

De foto’s in dit artikel laten de prachtige Weekend Edition van de Volkswagen Atlas zien. Onder de motorkap is de SUV uitgerust met een 276pk producerende 3.6 liter zes-cilinder en acht-traps automaat.

Volkswagen Atlas

Met de technische details zit het dus wel goed. Wat de Volkswagen Atlas echter zo tof maakt, is het ontwerp van de auto. Je kunt er een flinke familie in kwijt, zonder dat het een suf busje wordt. Nee, het blijft echt een strakke, stoere wagen, waarmee je meteen op avontuur kunt.

De Weekend Edition heeft een moderne variant van het pop-up dak: de Urban Loader. Het gaat om een koffer op het dak die zichzelf automatisch groter kan maken. Zo heb je de optimale ruimte voor je spullen, maar valt de koffer niet in al zijn lompigheid op wanneer je er niks in hebt zitten. WANT!

Volkswagen Atlas

Over gadgets gesproken: je kunt de kinderen achterin uren vermaken met de speciale tablet-houders. Combineer dat met de download-functie van Netflix en het blijft heerlijk rustig op de achterbank! Wat ons betreft hoeft het in dit geval niet bij een concept-auto te blijven…

Ook SEAT weet hoe het indruk moet maken. In dit artikel leggen we je uit hoe de SEAT Ibiza de concurrentie moeiteloos inhaalt. Of check de SEAT Ateca, een bescheiden SUV waarmee je over de Nederlandse wegen cruist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De Volkswagen Atlas: de SUV wordt steeds populairder
Sluiten