Cars 9 jul 2018 Jelle van Es

‘Volkswagen Beetle komt terug als elektrische auto’

De klassieke Volkswagen Beetle is één van de belangrijkste auto’s die ooit bestaan heeft en is destijds massaal gebruikt. Een paar jaar geleden besloot Volkswagen om dit concept nieuw leven in te blazen met de nieuwe Volkswagen Beetle, maar die sloeg niet echt aan en wordt langzaam maar zeker afgestoten. Dat betekent niet dat we klaar zijn met het concept. Volgens het Britse Autocar zou Volkswagen plannen hebben om de auto als een elektrische wagen terug te brengen.

De Volkswagen Beetle als elektrische auto

Zo zou de nieuwe generatie elektrische wagens die vallen onder het MEB-project, dan is de wheelbase niet al te groot, waardoor de wagens waarschijnlijk niet heel groot worden. De compactheid van de Beetle zou wat dat betreft er echt perfect bij passen. Op die manier heb je een auto die enerzijds comfortabel is en anderzijds erg handig omgaat met de beschikbare ruimte.

Volkswagen Beetle

Volgens ingewijden zouden er al schetsen gemaakt zijn van een elektrische Volkswagen Beetle met vier deuren, maar het zou het waarschijnlijk nog een paar jaar gaan duren voordat dit project het groene licht krijgt. En dan duurt het waarschijnlijk nog een paar jaar voordat de wagen op de markt komt. Daarmee zou de Volkswagen Beetle geen onderdeel zin van de eerste generatie elektrische auto’s die Volkswagen gaat uitbrengen. Die worden overigens pas in 2020 verwacht.

Tot die tijd doet Volkswagen het nog met traditionele wagens en zal dat dus voorlopig nog even blijven doen. Wat dat betreft moet je voor een elektrische wagen bij andere partijen. Zo zijn er inmiddels al verschillende Japanse fabrikanten die wat dat betreft goed aan de weg timmeren. En dan heb je natuurlijk ook een Amerikaans bedrijf genaamd Tesla dat naar verluid iets met elektrische auto’s doet. Wil je meer lezen over auto’s? Bezoek dan zeker onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
‘Volkswagen Beetle komt terug als elektrische auto’
Sluiten