Yes! De nieuwe Volkswagen Beetle wordt waarschijnlijk elektrisch

Kijk, dit is nieuws waar wij aan het begin van de week blij van worden. Volkswagen overweegt om een elektrische Beetle op de markt te zetten. Er komt dus een nieuwe variant van de iconische Volkswagen Kever. Daar word jij toch ook blij van?

Elektrische Volkswagen Beetle

Volkswagen is al een tijdje bezig om de imagoschade rondom het Dieselincident van tafel te vegen. Stap voor stap wordt de verschuiving naar elektrisch rijden gemaakt en is er een nieuw elektrisch platform (MEB) ontwikkeld om de productie te kunnen stroomlijnen. Maar dat niet alleen. Volkswagen gaat óók de iconische Microbus als elektrische auto uitbrengen. Deze nieuwe Microbus gaat voorlopig nog door het leven als I.D. Buzz. Maar goed, daar gaat het nu even niet om. Wij willen een elektrische Volkswagen Beetle zien.

Volkswagen Beetle

Uit een interview met Herbert Diess blijkt dat hij een elektrische Volkswagen Beetle erg logisch vindt. Niet alleen omdat elektrisch rijden de toekomst van transport is. Het elektrische platform (MEB) kan er juist voor zorgen dat de achterwielaandrijving weer aan de Beetle wordt toegevoegd. De elektrische motor kan achterin worden geplaatst en zodoende wordt er meer historische waarde aan de auto toegevoegd. Dan krijg je aan de voorzijde weer de opslagruimte die je van de originele Volkswagen Kever uit 1939 gewend bent. Win-win.

elektrische Volkswagen Microbus
Elektrische Volkswagen Microbus I.D. Buzz

De details zijn schaars

Herbert geeft verder niet al veel details weg. Binnenkort vindt er vanuit de board een stemronde plaats waar er over de toekomst van 15 modellen wordt gestemd. Uiteindelijk zullen er van deze 15 modellen maar 5 van een Volkswagen-logo worden voorzien. Toch durven wij er wel vanuit te gaan dat de elektrische Volkswagen Beetle haar opmars gaat maken. Net zoals een elektrische Microbus en een volledig elektrische Golf.

Het wordt in ieder geval weer een beetje spannend bij Volkswagen en moeten wij het niet alleen maar hebben van omgebouwde bussen om mee te kamperen. Zoals deze prachtige Volkswagen bus die rechtstreeks uit ‘Back to the Future’ komt rijden.

Reageer op artikel:
Yes! De nieuwe Volkswagen Beetle wordt waarschijnlijk elektrisch
Sluiten