Volkswagen bus komt rechtstreeks uit ‘Back to the Future’ gereden

Terwijl de nostalgische Volkswagen bus niet meer wordt geproduceerd, wachten wij met smart op de elektrische variant, de microbus I.D. Buzz. Het is helaas nog onbekend wanneer we deze aan onze elektrische lader voor de deur kunnen zetten dus houden wij het toch nog even bij de nostalgische klassieker. Vooral dit iconische exemplaar die rechtstreek uit ‘Back to the Future’ komt rijden.

Volkswagen bus voor de ‘Back to the Future-fans’

Een nadeel van de klassieke Volkswagen bus is dat het steeds lastiger wordt om er één te bemachtigen. En als je er een hebt gevonden die bij je past moet je ook nog eens flink je portemonnee trekken. #nietchill ?. Dat wordt dus sparen, iets wat voor dit exemplaar ook geldt. Het gaat om een Volkswagen Gullwing bus uit 1967 die perfect aansluit op de behoefte van de Back to the Future-fan.

Volkswagen bus

Geen DeLorean DMC-12, wel een flux

De Back to the Future-fan moet niet verwachten dat ‘ie een omgebouwde Volkswagen bus met uiterlijke kenmerken van de DeLorean DMC-12 voor zijn of haar kiezen krijgt. Aan de buitenkant van de Volkswagen mag natuurlijk niet worden gesleuteld. Hoogstens een likje verf. En de deuren hebben wat aandacht gekregen.

De voordeuren van de auto zijn namelijk tot zogenoemde ‘wings’ getransformeerd. Lekker futuristisch en heeft wel iets weg van de Tesla Model X. Elon zou trots op je zijn als je hierin rond rijdt. Als je de motor uiteindelijk wel vervangt voor een elektrisch exemplaar, want die ontbreekt nog in deze omgebouwde bus. Helaas. Je vindt er echter wel een flux capacitor in ?, voor als Doc Brown je favoriete karakter uit de filmreeks is.

Wij zeiden toch dat je over een flinke spaarrekening moet beschikken

De iconische Volkswagen bus die rechtstreek uit Back to the Future komt rollen wordt in Nashville verkocht voor een kleine 89.995 dollar. Dit is wel de ‘internetprijs’. Als je richting Nashville vliegt kun je misschien nog iets van de prijs af onderhandelen. Te duur? Zoek dan een goedkoper exemplaar en laat je door onderstaande beelden inspireren en maak er een hobbyproject van.

De Volkswagen Syncro is overigens ook een goede Volkswagen bus om te verbouwen tot camper. Een mountainbiker bouwt deze Volkswagen Syncro om voor ultieme roadtrip.

Reageer op artikel:
Volkswagen bus komt rechtstreeks uit ‘Back to the Future’ gereden
Sluiten