Ilona Braam
Ilona Braam Cars 24 aug 2017

Volkswagen California XXL is een reuzenuitvoering van de ‘Bulli’ camper

De ‘Bulli’ California camper van Volkswagen is een ongekend populaire optie onder kampeerders. De camper werd in 1988 geïntroduceerd en maakt al tientallen jaren veel avontuurlijke mensen happy. Maar wat goed is, kan natuurlijk nog beter en groter worden. Dat moet Volkswagen hebben gedacht, want tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf volgende maand presenteert de automaker een prototype van de nog indrukwekkendere California XXL. 

California XXL krijgt nieuwe Crafter als basis

De originele ‘Bulli’ California is gebaseerd op de Volkswagen Transporter. En hoewel de California XXL de eigenschappen van de California overneemt, wordt deze Transporter-basis niet overgenomen. De XXL gebruikt namelijk de nieuwe Volkswagen Crafter als basis. Hierdoor wordt een goed product nog beter met de toevoeging van de rijhulpsystemen, het lage verbruik en de rijeigenschappen van de Crafter.

Volkswagen California XXL

Hoger dak is geen hefdak meer

De XXL neemt dan wel eigenschappen van het originele model over, maar er zijn toch wel (letterlijk) grote verschillen. Zoals de naam al aangeeft is de California XXL inderdaad een behoorlijk maatje groter dan de California. Het hogere dak van het grote monster zit echter wel vast, in tegenstelling tot het hefdak van de California.

Volkswagen California XXL

Ruim interieur met aparte leefruimte

Mede dankzij de grootte, maar ook door de efficiënte indeling van het interieur, heb je binnenin een ongekende zee van ruimte. Denk hierbij aan een slaapkamer met kingsize bed, een aparte woonkamer en behoorlijke bank om op te zitten. De voorste banken kunnen helemaal omgedraaid worden, zodat je gezellig met z’n allen aan de borrel kunt.

Ingebouwd sanitair en behoorlijke keuken

Daar houdt het echter niet op. Je hebt de mogelijkheid om een douche en toilet in te bouwen en natuurlijk mag een keuken niet ontbreken. Deze komt met een koelkast, groot aanrecht, wasbak en tweepits kookplaat.

Vergeet niet dat het om een prototype gaat

Volgende maand zal dit monster dus geshowd worden tijdens de Caravan Salon. Dit evenement duurt van 26 augustus tot en met 3 september 2017. Bedenk je wel dat het om een prototype of zogenaamd studiemodel gaat. Hierbij is het product vaak wat extremer en wordt deze naar aanleiding van feedback later in een minder extreme uitvoering uitgebracht.

Als je houdt van kamperen, maar toch liever met een minder grote camper rondrijdt is de Fiat Ducato een ideale optie. Deze is ook voorzien van allerlei comfort en heeft ook genoeg ruimte voor een kingsize bed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen California XXL is een reuzenuitvoering van de ‘Bulli’ camper
Sluiten