Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 21 mrt 2018

Deze elektrische Volkswagen lijkt zo uit de toekomst te komen

We hebben al heel wat futuristische concept auto’s de afgelopen weken voorbij zien komen. Zo had je deze toffe Aston Martin of deze Toyota. Ook deze nieuwe wagen van Volkswagen lijkt op een concept auto. Het enige verschil is dat het bedrijf met deze wagen op korte termijn ook daadwerkelijk wilt gaan racen. In juni zul je deze auto in actie zien tijdens de Pikes Peak International Hill Climb.

Volkswagen elektrische auto voor de Pikes Peak International Hill Climb

Ikzelf ken de Hill Climb-races eigenlijk alleen maar van de verschillende games die ik heb gespeeld. Daarbij kun je vaak aan de slag met zeer krachtige en lichte wagens en moet je proberen om zo snel mogelijk bij de finish te komen. En dat is dus ook zo het geval bij de Pikes Peak International Hill Climb.

De race gaat over een afstand van zo’n 18 kilometer en Volkswagen wil met deze wagen hoge ogen gaan gooien. Het is in elk geval voor het eerst sinds 1987 dat het bedrijf mee doet.

En deze wagen maakt gebruik van een elektrisch aangedreven motor, waardoor het ook een mooie test is voor waar het bedrijf met de ontwikkeling van zijn elektrische motor staat.

Volkswagen
Volkswagen

De verwachting is dat het een monster van een wagen is en misschien wel de krachtige elektrische auto ooit gemaakt. Die titel is nu nog weggelegd voor de wagen van Rhys Millen. In 2016 deden zij mee aan de race met een auto die met zeven elektrische motors werd aangedreven en samen goed was voor bijna 1600 PK.

Daarmee werd de race in 8 minuten en 57 seconden afgelegd. Het is aan Volkswagen om dit beter te gaan doen. In juni gaan we zien of dat ook echt gaat lukken. Wil je meer lezen over elektrische auto’s? Bezoek dan onze handige en zeer uitgebreide overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Deze elektrische Volkswagen lijkt zo uit de toekomst te komen
Sluiten