Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrisch 31 jan 2019

Zelfde basis als Tesla-killer: Volkswagen verrast met elektrische duin buggy

Het lijkt wel de dag van de elektrische auto. Na goed nieuws omtrent de Tesla Model Y is Volkswagen aan de beurt. De autofabrikant heeft namelijk een elektrische duin buggy onthuld. De op de Beetle-gebaseerde klassieker uit de jaren zestig en zeventig komt terug, in een modern jasje.

Elektrische Volkswagen Duin Buggy

Het gaat om een volledig elektrische concept-auto. De buggy is gebaseerd op het modulaire elektrische MED-platform, die ook als basis dient voor de aankomende Tesla-killer van Volkswagen. Een elektrische bolide waar naar verluidt een prijskaartje van slechts 23.000 dollar aan hangt.

Maar goed, terug naar de elektrische duin buggy. Volkswagen wilde zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Daarom zit het dak niet vast, en zijn de deuren conventioneel. De grote wielen en offroad-banden maken het plaatje compleet.

Volkswagen Elektrische duin buggy

Flexibel platform

Met dit concept wil de fabrikant vooral bewijzen hoe flexibel zijn MED-platform is. Het modulaire platform “heeft de potentie om de ontwikkeling van niche-auto’s met een laag volume te faciliteren,” aldus Volkswagen.

De fabrikant hoopt 10 miljoen op dat platform gebaseerde elektrische auto’s te gaan verkopen. Daarnaast wordt de innovatieve basis dus echter ook ingezet voor kleinee projecten. Het is helaas op het moment van schrijven onduidelijk of deze elektrische buggy ooit werkelijkheid gaat worden. Volkswagen heeft in ieder geval geen concrete plannen bekendgemaakt.

Wel kun je de elektrische Volkswagen Duin Buggy in het echt bewonderen, tijdens de 89e Geneva Motor Show in maart.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zelfde basis als Tesla-killer: Volkswagen verrast met elektrische duin buggy
Sluiten