Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 5 dec 2017

Volkswagen komt met elektrische minibus voor Uber-achtige service

Uber krijgt het steeds zwaarder met steeds meer concurrenten, die soortgelijke diensten leveren. Ook Volkswagen gaat deze arena betreden met een eigen elektrische minibus. De automaker liet weten binnenkort met de minibus te komen en zou van plan zijn om volgend jaar een eigen Uber dienst te lanceren.

Verder werken tijdens de rit

Volkswagen pakt het wel net iets groter en stijlvoller aan. De minibus ziet er aan de buitenkant behoorlijk robuust uit, maar als je eenmaal binnen zit wordt het een meer luxueuze ervaring met zeeën van ruimte. Via een app zouden passagiers de minibus kunnen bestellen, welke plaats heeft voor zes mensen. Tijdens de rit kun je lekker een boek lezen met de speciale leeslampen. Je kunt echter ook verder werken op je smartphone en tablet en deze meteen opladen via de USB poorten.

Volkswagen elektrische minibus

Eerste test elektrische minibus in Duitsland

De volledig elektrische minibus zal worden verzorgd door Moia, Volkswagen’s mobiliteit afdeling, en zou een rijbereik hebben van zo’n 300 km. Daarna zou hij binnen een half uur weer voor 80 procent zijn opgeladen. Het is de bedoeling dat er in eerste instantie tweehonderd van de busjes in Hamburg zullen gaan rondrijden tegen het einde van volgend jaar. Uiteraard zal de service daarna uitgebreid worden. Verwacht wordt dat er uiteindelijk duizend minibussen in Hamburg dienst zullen doen en dat de VW service ook buiten duitsland ingezet zal worden.

Volkswagen minibus

Uiteindelijk 1 miljoen auto’s vervangen

Het doel van Volkswagen’s minibus is niet alleen mensen een handige dienst aanbieden. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de minibussen tegen 2025 maar liefst een miljoen normale auto’s op de wegen te gaan vervangen. Dat klinkt op zich goed. Met minder auto’s op de weg zijn er ook minder files. En als dit allemaal verbrandingsauto’s zijn, is het ook meteen beter voor het milieu.

Volkswagen minibus

We weten dat de Volkswagen groep al een tijdje behoorlijk inzet op elektrisch rijden. Zelfs de klassieke Volkswagen Beetle krijgt waarschijnlijk binnenkort een elektrische makeover.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volkswagen komt met elektrische minibus voor Uber-achtige service
Sluiten