Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Dag concurrentie: Volkswagen gaat aan de slag met Tesla Powerpacks

Volkswagen is met zijn elektrische auto’s niet enkel een concurrent van Tesla, de twee slaan namelijk vanaf nu ook de handen ineen. Volkswagen heeft bekendgemaakt dat het Tesla Powerpack-batterijen gaat gebruiken.

Volkswagen x Tesla

Daarmee krijg je een situatie die vergelijkbaar is met Apple versus Samsung. Allebei verkopen ze smartphones die direct met elkaar concurreren, maar tegelijkertijd levert Samsung ook schermpanelen voor de iPhones die Apple maakt.

Bij Volkswagen en Tesla valt dat nog enigszins mee. Het gaat om opslag-units voor Tesla-batterijen die gebruikt gaan worden in meer dan honderd oplaadstations, onderdeel van het zogenaamde Electrify America-programma van de Duitse autofabrikant. Dat meldt Reuters.

De Powerpacks van Tesla worden in de loop van dit jaar geïnstalleerd, vooral in regio’s waar er een hogere concentratie van elektrische auto’s is. De storage units zorgen ervoor dat men niet zonder stroom komt te zitten tijdens piekuren.

De kracht van Tesla Powerpacks

Tesla’s Powerpacks werken door in daluren overtollige elektriciteit op te slaan voor later gebruik. Daardoor kunnen oplaadstations ook de hogere vraag aan tijdens piekuren, en schieten de prijzen niet drastisch omhoog. De batterijen die Volkswagen bemachtigt hebben een capaciteit van 350kWh en kunnen snel opladen (210kW).

Volkswagen heeft op dit moment bijna 500 oplaadstations in de Verenigde Staten, als onderdeel van het Electrify America-programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dag concurrentie: Volkswagen gaat aan de slag met Tesla Powerpacks
Sluiten