Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 10 jun 2017

Luister en geniet: ronkende Volkswagen Golf R met meer paardenkracht

De nieuwe Volkswagen Golf R is het meest brute broertje in de Golf familie. Hoewel het nieuwe model mechanisch gezien veel heeft overgenomen van zijn voorganger, zijn er wel een paar belangrijke upgrades. En deze veranderingen zorgen ervoor dat je de kleine krachtpatser absoluut in je leven nodig hebt.

Volkswagen Golf R met 310 pk motor en Akrapovič uitlaat

De grootste verandering die de Golf R is ondergaan is een pk upgrade. Met 310 pk is de hatchback krachtiger dan ooit. Binnen 4,6 seconden ga je vanuit stilstand naar 100 km per uur en kan je door racen tot maximaal 270 km per uur. Omdat de Golf relatief klein is wil je natuurlijk die power extra accentueren. Dat kan door te kiezen voor een  Akrapovič  uitlaat. Deze uitlaatsystemen worden voornamelijk voor motoren gebruikt en meer recentelijk zie je ze ook steeds meer bij auto’s  verschijnen. In ieder geval zorgt het ervoor dat je lekker met je Golf R kan ronken als een motor op de racebaan. Verder heb je nog de keuze tussen handmatig schakelen tussen zes versnellingen of een DSG automaat met zeven versnellingen.

Volkswagen Golf R

Buitenkant krijgt LED lampen en nieuwe bumper

Aan de buitenkant heeft de Golf een paar cosmetische tweaks gekregen. Zo zijn de koplampen en achterlichten nu LED lampen. De achterlichten zijn nu ook voorzien van zogenaamde sweeping indicators. De knipperlichten gaan hierbij niet meer knipperen, maar maken een soort vegende beweging. De bumper is voorzien van luchtinlaten aan de twee uiteinden van de bumper met zwarte accenten. De luchtinlaten zien er echter niet zo heftig uit als die van de Golf GTI.

Volkswagen Golf R

Virtuele cockpit en nieuwe upgrade navigatiesysteem

Het interieur heeft een nieuwe afwerking gekregen en is uitgerust met een virtuele cockpit met TFT meetinstrumenten. Het navigatiesysteem heeft een upgrade gekregen en kan via wifi aan je smartphone worden verbonden om bijvoorbeeld CarPlay te gebruiken. Het is mogelijk te kiezen voor een groter display van 9 inch. Je raakt hierbij dan wel de volume en zoom knoppen kwijt. Uiteraard zou je in dat geval ook de knoppen op het stuur kunnen gebruiken.

Als je echt geen afscheid van de Volkswagen kunt nemen wanneer je thuis aankomt, mag je hem binnenkort ook in huis neerzetten. De makers van de originele Retro koelkast komen binnenkort met een speciale Volkswagen Bulli versie van de koeler.

Reageer op artikel:
Luister en geniet: ronkende Volkswagen Golf R met meer paardenkracht
Sluiten