Volkswagen klaar voor een nieuw record met zijn elektrische I.D. R

Het is geen geheim dat Volkswagen volop bezig is om klaar te zijn voor de overstap naar elektrisch rijden en de automaker lijkt te gaan voor de “als je het toch doet, wees dan de beste” strategie. Onlangs liet Sven Smeets van VW Motorsport weten dat ze zich dit jaar richten op het neerzetten van een nieuw elektrisch record tijdens de jaarlijkse race in Nurburgring Nordschleife met hun Volkswagen I.D. R.

Record Volkswagen I.D. R

Vorig zette de I.D. R al een indrukwekkende prestatie neer tijdens de Pikes Peak International Hill Climb bergrace. Met Romain Dumas aan het stuur, wist de elektrische auto de finish te behalen in onder 8 minuten. Hiermee werd een nieuw record voor een EV neergezet en werd het oude record van Sebastien Loeb verslagen met zo’n 16 seconden, wat in de racewereld behoorlijk wat is.

Volkswagen I.D. R

Nurburgring Nordschleife

Smeets liet na de overwinning bij Pikes Peak weten dat de volgende grote uitdaging voor de I.D. R de Nurburgring Nordschleife race is in Duitsland. Het huidige elektrische record werd in 2017 behaald door Peter Dumbreck in een NIO EP9 en staat op 6:45.90 minuten per ronde. Dit jaar is het de bedoeling dat Dumas het record verbreekt met de Volkswagen I.D. R en we moeten zeggen dat hij redelijk wat kans maakt. Niet alleen heeft de I.D. R al bewezen behoorlijk wat in zijn mars te hebben, maar Dumas kent het Nurburgring circuit ook nog eens als geen ander met al vier overwinningen op zijn naam voor de Nurburgring 24.

Later in het jaar zullen we het gaan meemaken en in de tussentijd werkt Volkswagen vrolijk verder aan zijn elektrische line-up. Zo zou de Beetle terugkomen als EV en zou Volkswagen met Apple samenwerken aan een zelfrijdende auto.

Motorsport

Reageer op artikel:
Volkswagen klaar voor een nieuw record met zijn elektrische I.D. R
Sluiten