Ilona Braam
Ilona Braam Cars 24 jan 2018

Dit kunnen we in 2022 verwachten van Volkswagen’s I.D. Buzz minibusje

Wie kent Volkswagen’s populaire microbus niet? Het iconische busje verscheen voor het eerst in de jaren vijftig en was vooral de twee decennia daarna erg populair. Helaas verdween hij weer van de markt in 2013 omdat hij niet veilig genoeg was zonder airbags en anti-slotremmen. Vorig jaar liet Volkswagen echter een concept zien voor een kersverse elektrische variant van het busje: de Volkswagen I.D. Buzz. Deze komt er in 2022 aan en dit is wat we van de herboren versie van de microbus kunnen verwachten. We weten dat het nog even duurt, maar het kan geen kwaad om alvast te dagdromen.

I.D. Buzz uiteindelijk autonoom

De elektrische Volkswagen microbus gaat dus onder de naam I.D. Buzz en zal worden gelanceerd na de I.D. SUV. Hiermee wordt het busje het tweede elektrische I.D. voertuig van Volkswagen. Aanvankelijk zul je zelf moeten rondrijden in de Buzz. Volkswagen zou echter van plan zijn om alvast bepaalde technologieën in het voertuig te verwerken, zodat hij ergens tussen 2020 en 2030 omgetoverd zou kunnen worden tot een autonoom busje. Totdat het zover is, helpt de Buzz je al wel om het rijden makkelijker te maken door middel van augmented reality en laser scanners op het dak. Het touchscreen binnenin zal de normale knoppen gaan vervangen en ook moeten toevoegen aan het rijgemak.

Volkswagen I.D. Buzz

Rijbereik van 483 km en een topsnelheid van 160 km per uur

Onder de motorkap zal het busje natuurlijk uitgerust zijn met een batterij. Deze zou goed zijn voor een rijbereik van zo’n 483 km en zou binnen en half uurtje weer voor 80 procent opgeladen kunnen worden. Verder zou de elektrische motor goed zijn voor 369 pk en een topsnelheid van 160 km per uur. Ook zou hij van 0 naar  97 km per uur gaan binnen 5 seconden. Om de deuren te openen en vergrendelen zou je geen sleutel meer nodig hebben, maar ook hiervoor je smartphone kunnen gebruiken.

Volkswagen I.D. Buzz

Aanpasbaar interieur voor extra ruimte

Een busje is natuurlijk bedoeld om veel mensen of spullen te kunnen verplaatsen, en Volkswagen heeft de Buzz uitgerust met allerlei features om maximaal van de ruimte gebruik te kunnen maken. Ten eerste zal er zowel voorin als achterin een kofferbak zijn om al je bagage in kwijt te kunnen. Daarnaast zou je het interieur helemaal naar je wensen kunnen inrichten. De banken zitten namelijk vast op rails en kun je verschuiven om meer ruimte te creëren. Zo heb je opeens extra ruimte om even lekker te gaan liggen of om die bank te verhuizen.

Volkswagen I.D. Buzz
Volkswagen I.D. Buzz

In 2022 zal het zover zijn en zullen we zien wat de Volkswagen I.D. Buzz echt kan. We hopen natuurlijk dat Volkswagen alles levert wat er beloofd is. Voor die tijd kunnen we ons in ieder geval verheugen op de I.D. Crozz. Deze elektrische SUV werd vorig jaar gepresenteerd en zou in 2020 op de wegen moeten verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Reageer op artikel:
Dit kunnen we in 2022 verwachten van Volkswagen’s I.D. Buzz minibusje
Sluiten