Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 20 apr 2017

Volkswagen ID Crozz: elektrische auto’s en augmented reality komen samen

Maak kennis met de Volkswagen ID Crozz, een bolide die het beste van elektrische auto’s en augmented reality combineert. Het opvallende model komt bovendien ook echt op de markt.

Volkswagen ID Crozz

Apple’s Tim Cook heeft er heilig vertrouwen in dat augmented reality de volgende grote techrevolutie wordt. Niet alleen op het gebied van smartphones, maar ook in de auto-industrie. Althans, als het aan Volkswagen ligt. In 2016 onthulde de Duitse automaker zijn platform voor elektrische auto’s, inclusief een eerste concept.

Volkswagen ID Crozz

Gelukkig blijft het niet bij concepten. Volkswagen heeft namelijk de ID Crozz onthuld, een compleet elektrische auto. Het strakke model moet er voor gaan zorgen dat de autofabrikant in 2025 al een miljoen elektrische auto’s per jaar weet te verkopen. Een ambitieuze doelstelling. Maar wat maakt de ID Crozz zo bijzonder?

Augmented reality

We duiken zo in de accuduur, topsnelheid en andere details waarvan liefhebbers gaan watertanden. Wat de ID Crozz namelijk pas echt doet opvallen, is het gebruik van augmented reality. Volkswagen noemt het zelf treffend een smartphone op wielen. Alle relevante informatie wordt middels augmented reality aan de autorijder getoond.

Volkswagen Crozz

Denk aan Google Glass, maar dan to the next level. Daarnaast zitten er allemaal moderne snufjes in de sportieve wagen verwerkt. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld met een simpele handbeweging bepalen hoeveel licht er door het dak naar binnen valt. Het zijn van die extraatjes die je vaak enkel bij futuristische concepten terug ziet, maar de ID Crozz komt echt op de markt.

Vooruit, laten we dan toch nog even in de details duiken. De Volkswagen ID Crozz heeft een vermogen van 225 kilowatt, wat op papier neer komt op maar liefst 300 PK. Daarmee heeft de elektrische auto een bereik van 500 kilometer. Ter vergelijking: de Tesla Model X heeft ongeveer een bereik van 400 kilometer.

De batterij kan binnen een half uur tot tachtig procent worden opgeladen. De topsnelheid van de opvallende auto is 180 kilometer per uur. Klinkt allemaal goed, maar helaas zul je nog even geduld moeten hebben. De Volkswagen ID Crozz komt pas in 2020 op de markt. Bovendien zijn de prijzen nog niet bekend. Ach, je hebt altijd nog de Tesla Model X als optie.

Heb je nog geen rijbewijs? Dan mag je toch in de nieuwste Volvo rijden. Check ook deze schitterende elektrische motor. Een mooi stukje ambacht.

Reageer op artikel:
Volkswagen ID Crozz: elektrische auto’s en augmented reality komen samen
Sluiten