Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Elektrische auto's 20 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Nostalgische trip: Volkswagen brengt Microbus uit als elektrische auto

Volkswagen gaat zijn Volkswagen Microbus opnieuw uitbrengen. Dat doet het bedrijf echter niet zonder de auto helemaal van deze tijd te maken. Want de auto mag er dan wel retro uitzien, onder de motorkap wil Volkswagen de Microbus uitrusten met een elektrische motor.

De nieuwe Volkswagen Microbus, die voorlopig de naam I.D. Buzz concept draagt, is een duidelijke hommage aan het voertuig dat Volkswagen tussen 1950 en 1980 verkocht. Toch zullen er ook aan de buitenkant een paar aanpassingen gedaan moeten worden. De batterij zit namelijk onder de vloer. Daardoor behoort het oude design niet meer tot de opties. Hij gaat er ongeveer als de Chevrolet Bolt uitzien, alleen wat langer en meer als een bus.

I.D. Buzz

De nieuwe Microbus komt net als het origineel ook beschikbaar als vrachtwagen. Dat kan voor Volkswagen aantrekkelijk zijn omdat de milieuregels in veel steden steeds strenger worden. Als je een milieuzone in moet, is dat met een elektrische vrachtwagen natuurlijk geen probleem. De bus komt waarschijnlijk in 2022 uit.

Volkswagen onthulde eerder al de Volkswagen I.D., een elektrische auto die in 2019 uitkomt en 27.500 euro gaat kosten. Daarmee positioneert de Duitse fabrikant zich behoorlijk onder de Tesla Model 3, waar je 35.000 voor moet betalen. Door dat grote prijsverschil kan Volkswagen een fiks voordeel hebben ten opzichte van de concurrent.

I.D. Buzz

In 2019 is het moment naar verluidt ook aangebroken dat alle Volkswagens onderling met elkaar communiceren. Het bedrijf wil al zijn auto’s tegen die tijd namelijk uitrusten met pWLAN. Daardoor kunnen Volkswagens (en alle andere auto’s die ermee uitgerust zijn) tot 500 meter afstand met elkaar communiceren. Waarschijnlijk krijgt ook de I.D. Buzz dus deze technologie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Volkswagen

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nostalgische trip: Volkswagen brengt Microbus uit als elektrische auto
Sluiten