Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 dec 2017

Vijf dingen die je moet weten voor je de Volkswagen Passat koopt

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Volkswagen Passat is het belangrijkste model van de Volkswagen. Hij is zelfs belangrijker dan de Volkswagen Golf, welke voor veel mensen toch wel het bekendste model is. In 2006 werden er 725.000 exemplaren van de auto verkocht, waarmee hij het meest succesvolle model van de hele Volkswagen Group was. Dit zijn de vijf dingen die je moet weten voordat je de Volkswagen Passat koopt.

Hoeveel slimme assistenten heb je nodig?

Waar de meeste mensen maar één assistent nodig hebben, zoals Siri of Alexa, komt de Volkswagen Passat met maar liefst twaalf “assistenten” om je te bedienen. Natuurlijk zijn ze niet allemaal zo uitgebreid als een Siri, maar ze helpen je wel om veilig op de weg te blijven. Van alle assistenten is Emergency Assist waarschijnlijk de interessantste. Deze houdt je in de gaten en kijkt of je misschien de controle over het stuur verliest. Uiteindelijk neemt de assistent de auto van je over, doet de alarmlichten aan en brengt je auto tot stilstand.

Volkswagen Passat

Duizenden variaties mogelijk

Als je ervan houdt om uniek te zijn geeft Volkswagen je de mogelijkheid om je Volkswagen Passat helemaal zelf samen te stellen. Zo kun je kiezen uit 10 verschillende kleuren, 14 interieurstijlen, 12 velgen en 12 motoren. Met al deze opties kun je maar liefst 20.160 variaties van de Volkswagen Passat maken. Als je klaar bent met samenstellen op de Volkswagen website, kun je ook meteen je unieke Passat delen met vrienden of de dichtsbijzijnde dealer.

Volkswagen Passat

Down down down

Waar veel auto’s het infotainmentsysteem redelijk hoog proberen te plaatsen zodat je er makkelijk mee kunt interacteren, heeft Volkswagen ervoor gekozen het systeem van de Passat behoorlijk laag te houden. Dat maakt het soms wat awkward om mee te werken en zorgt ervoor dat je behoorlijk vaak naar beneden moet kijken. Wie weet dat er op de grond van de auto één of andere easter egg is verborgen waar ze je aandacht op willen vestigen.

Volkswagen Passat

Hoogste veiligheidsscore

De nieuwe volkswagen Passat is behoorlijk veilig om in te rijden, dankzij de horde aan assistenten en nog een legertje aan airbags. De auto heeft van de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration een algemene veiligheidsscore gekregen van vijf sterren. Dit is de hoogst haalbare score. Het model van vorig jaar werd door de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), welke onafhankelijke crash tests uitvoert, benoemd als één van de veiligste modellen voor dat jaar.

Volkswagen Passat

Windige Volkswagen Passat

De naam Passat is niet zomaar uit de lucht komen vallen, of misschien toch wel. Passat verwijst namelijk naar wind, en wel de passaatwind. Dit is een oostelijke wind welke het hele jaar door waait tussen de subtropische hogedrukgebieden en de intertropische convergentiezone met lage druk. Niet in alle landen is de Passat echter even windig. Hij kreeg in andere landen ook namen zoals Dashner, Santana en Quantum.

Als je overweegt de Volkswagen Passat te kopen, moet je natuurlijk wel eerst de voor- en nadelen afwegen. Dit zijn de vijf redenen om wel of niet voor een Volkswagen Passat te gaan.

Reageer op artikel:
Vijf dingen die je moet weten voor je de Volkswagen Passat koopt
Sluiten