Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 7 mrt 2017

Volkswagen Sedric: Volkswagen’s (lelijke) antwoord op de zelfrijdende auto

Volkswagen heeft een digitale assistent op wielen onthuld: de Volkswagen Sedric. Hartstikke handig, maar nu nog een beter ontwerp…

Maak kennis met de Volkswagen Sedric

Ook Volkswagen bereidt zich voor op de toekomst. Gisteren heeft de Duitse autofabrikant zijn plannen onthuld voor een zelfrijdende auto Sedric. De naam is een catchy afkorting van ‘self driving car’. Het gaat om een futuristische auto die je met iedereen deelt. Middels een soort afstandsbediening genaamd “The Button” roep je de moderne blokkendoos op, waarna je in kunt stappen en vertrekken.

Volkswagen Sedric

Geen zin om te delen? Daar heeft Volkswagen ook aan gedacht. De autofabrikant stelt dat je de Sedric ook als een soort privé-taxi kunt gebruiken. Geen tijd om je kids van school te halen? Sedric rijdt er wel even naar toe. Of je bestelt thuis je boodschappen, die de zelfrijdende auto dan even voor je ophaalt.

Een digitale assistent op wielen

Het is dus een soort digitale assistent, maar dan op wielen. Je kunt zelfs tegen Sedric praten. Zo kun je de auto bijvoorbeeld instructies geven waar je heen wilt. Ondertussen vermaakt een OLED-scherm je met allerlei feitjes over je omgeving of een goede film.

Volkswagen Sedric

Volkswagen beschrijft de Sedric dan ook meer als een soort rijdende lounge. Volgens de fabrikant is het stuur overbodig geworden. Het dashboard is verleden tijd. Daar is de auto ook op ingericht. De Sedric moet echt een soort tweede thuis worden, vol natuurlijke materialen waarbij je tot rust kunt komen.

Het is alleen zo jammer dat Sedric er wat ons betreft als een lelijk aftreksel van een Pixar-auto uit ziet. Ach, misschien is tegen die tijd zo’n ontwerp helemaal hip. Het is namelijk nog niet bekend wanneer Sedric echt de weg op gaat, en hoeveel dat mag gaan kosten.

Wel gaan we binnenkort waarschijnlijk al onderdelen van Sedric terugvinden in andere auto’s. Volgens de Duitse autofabrikant is de zelfrijdende auto namelijk de vader van alle futuristische concepten van het bedrijf. Je kunt binnenkort al kinderen en kleinkinderen verwachten binnen de merken van Volkswagen. De toekomst komt er aan, beetje bij beetje.

Over concept auto’s gesproken: check wat de Apple Car had kunnen zijn. Het hoeft trouwens niet bij een concept te blijven, zoals de Toyota Coupé High Rider bewijst.

Reageer op artikel:
Volkswagen Sedric: Volkswagen’s (lelijke) antwoord op de zelfrijdende auto
Sluiten