Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 2 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Elektrische oorlog: hoe Volkswagen Tesla gaat verslaan

Hoewel er steeds meer berichten opduiken over nieuwe elektrische auto’s die Tesla met zijn eigen spel zouden verslaan, zijn dit voornamelijk luxe auto’s met een behoorlijk prijskaartje. Volkswagen is ook plannen aan het beramen om Tesla aan te pakken, maar heeft een andere strategie. De Duitse automaker is van plan Tesla waardige auto’s op de markt te zetten, maar dan voor een meer aantrekkelijke prijs. Het eerste gevaar voor Tesla wordt de Volkswagen I.D.

Elektrische Volkswagen goedkoper dan Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is het goedkoopste Tesla model en wordt verkocht voor 35.000 dollar. De Volkswagen I.D. zal komen met een vanafprijs van 27.500 dollar in 2019. Dat is 7500 dollar goedkoper, waardoor hij voor een grotere groep mensen een optie zou kunnen zijn.

Uiteindelijk zal het I.D. Concept het echter niet opnemen tegen de Model 3. Tegen de tijd dat het eerste productiemodel verschijnt zal het waarschijnlijk strijden tegen de Tesla Model Y. Misschien dat Tesla tegen die tijd een passende oplossing heeft gevonden voor loerende Volkswagen gevaar.

Volkswagen I.D.

Meerdere Volkswagen I.D. modellen

Overigens is de prijs van de I.D. ook lager dan de huidige e-Golf, welke 28.995 kost. Zonder allerlei belastingvoordelen en bijtellingsregelingen komt de I.D. zo’n 10.000 dollar duurder uit dan de populaire Volkswagen Golf, die het met een verbrandingsmotor doet. Op de Volkswagen planning staan een I.D. sedan, waarna er volgens VWVortex in ieder geval een tweede model enkele jaren later zal verschijnen.

Volkswagen I.D.

Elektrische auto’s goedkoper met de tijd

Thomas Sedran, hoofd strategist bij de Duitse autofabrikant, is hoopvol dat de automaker in de toekomst nog gunstigere prijzen zal kunnen aanbieden. Wanneer mensen massaler elektrische auto’s gaan kopen, zouden de productiekosten per auto in principe moeten dalen. Technologische vooruitgang zou er ook voor kunnen zorgen dat het productieproces goedkoper wordt. Op het moment kost het bouwen van een lithium-ion batterij 175 euro per kilowattuur. Dit zou volgens Sedran op een gegeven moment moeten dalen naar 100 euro.

Volkswagen I.D.

Naast het dreigende Volkswagen gevaar kreeg Elon Musk onlangs nog een bittere pil te slikken. Het lukt hem namelijk uiteindelijk toch niet om de Model 3 uit te rusten met een zonnepanelen dak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische oorlog: hoe Volkswagen Tesla gaat verslaan
Sluiten