Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn E-bikes 26 januari 2020

Volta elektrische fiets: snel, super licht en slimmer dan jij

De elektrische fiets bestaat in allerlei soorten en maten. Wie door de bomen het bos niet meer ziet begrijpen we volledig. Daarom lichten wij zo nu en dan een tof exemplaar is. Zoals de e-bike genaamd Volta, die je op Kickstarter kunt vinden.

Volgens de makers is dit de slimste e-bike ooit. Dat is nogal een statement, dus laten we snel kijken wat deze elektrische tweewieler te bieden heeft.

Volta: een lichtgewicht slimme e-bike

De Californische maker van Volta heet Pure Cycles. Deze partij wil duidelijk maken dat Volta, hun elektrische fiets, meer dan je gemiddelde e-bike is. Geen Hollandse nuchterheid dus maar een goede portie zelfvertrouwen. Dat komt doordat het een elektrische fiets is met een aantal slimme snufjes die je niet in iedere e-bike zult vinden.

Om te beginnen heeft deze e-bike een range van zo’n 64 kilometer. Dat is vrij standaard voor elektrische fietsen. De voorlamp en achterlamp van de fiets worden automatisch geactiveerd wanneer het donker wordt. Dat is handig, want zo hoef je niet bang te zijn dat je op de bon wordt geslingerd omdat je je lampen weer eens bent vergeten aan te doen. Daarnaast heeft hij ook automatische remlichten.

Volta e-bike elektrische fiets
Volta’s elektrische fiets (Afbeelding: Kickstarter)

Is deze elektrische fiets hij opvouwbaar?

Iets waar je misschien wel op de bon voor wordt geslingerd is voor het vrijwillig rijden op een fiets die lijkt op een vouwfiets. Want eerlijk is eerlijk. Dit ontwerp doet ons een beetje denken aan die opvouwbare fietsen waar je je groen aan ergert in het openbaar vervoer. De kleine wielen en het opvallende frame hebben er verdacht veel van weg. Dit is echter geen opvouwbare e-bike. Dus een beetje jammer dat hij wel op een lijkt als je het ons vraagt.

Volta Elektrische fiets
Volta’s e-bike (Bron: Kickstarter)

Handige anti-diefstal feature

Wat dan weer wel lekker is aan de Volta is de ingebouwde GPS tracking. Gaat er iemand met je elektrische fiets vandoor? Dan raak je hem dankzij dit slimme systeem nooit uit het oog. De fiets heeft trouwens nog veel meer slimme features. Check ze op de Kickstarter-pagina.

Er zijn verschillende opties om deze e-bike naar je eigen wens te customisen. Zo kun je voor verschillende kleuren kiezen en bijvoorbeeld voor een uitvoering met ketting of aandrijfriem. Daarnaast weegt het beestje slechts 15 kilo. Dat is top voor wie 3 hoog woont en de Volta niet met een ketting aan een boom wil bevestigen. De prijs van deze fiets Zo’n 1810 Euro.

Reageer op artikel:
Volta elektrische fiets: snel, super licht en slimmer dan jij
Sluiten