Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 25 jun 2018

Volvo komt in 2021 met auto waarin je onderweg een dutje kunt doen

Ik ga momenteel met de trein naar werk. Op die manier kan ik de 45 minuten dat ik onderweg ben wat werk doen of op de terugweg even lekker Netflix kijken. Natuurlijk, de auto geeft je meer vrijheid, maar een filmpje kijken in de auto is nu nog niet mogelijk. In 2021 zou daar volgens Volvo verandering in moeten komen. Dan wil het bedrijf met een zelfrijdende auto komen die je daadwerkelijk kunt kopen.

Slapen met de zelfrijdende auto

Het gaat om een zelfrijdende auto die geschaald wordt in Level 4. Dat betekent dat jij als bestuurder nog altijd het laatste woord hebt over hoe er gereden wordt. Als jij gevaar ziet, dan kun je gewoon gaan sturen en remmen. Maar dat zou eigenlijk niet nodig hoeven te zijn.

zelfrijdende auto

De zelfrijdende auto die Volvo op de markt zou willen brengen, maakt gebruik van een service genaamd Highway Assist. Dit systeem zou het voor de gebruiker mogelijk moeten maken om tijdens het rijden te eten, te drinken, op je laptop te werken, een film kijken of zelfs een dutje doen.

Er zit wel een kleine kanttekening aan het systeem. Het zou alleen werken op snelwegen die perfect in kaart zijn gebracht. Dat betekent dat het in eerste instantie waarschijnlijk alleen gebruikt gaat worden in de Verenigde Staten en het daarna flink wat jaartjes duurt voordat wij er mee aan de slag kunnen.

Door het alleen op snelwegen mogelijk te maken, zorgt Volvo er voor dat het systeem daarop perfect werkt. Dat is anders dan automatische piloten in andere auto’s, die ook op kleinere wegen zo’n service aanbiedt. Het gevaar daarvan is dat je meer rekening moet houden met mede weggebruikers, aangezien je nooit precies weet vanuit welke zijweg een auto op jouw baan probeert in te voegen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

In 2021 zal de XC90 SUV als eerste gebruik gaan maken van dit systeem. Het zal dan waarschijnlijk als een extra worden aangeboden naast dingen zoals een navigatiesysteem. Wil je meer lezen over dit onderwerp? Check dan zeker dit artikel.

Reageer op artikel:
Volvo komt in 2021 met auto waarin je onderweg een dutje kunt doen
Sluiten