Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Hybride 10 december 2018

Pas op Tesla: Polestar 1 komt eraan en schittert in test-video

Het is geen geheim dat Volo’s performance merk Polestar plannen heeft om de de elektrische automarkt te veroveren en een serieuze tegenstander te worden voor Tesla. Voordat het zover is, krijgen we volgend jaar echter eerste de hybride Polestar 1. Deze zou de gebruiker een ervaring als geen andere beloven en om die belofte waar te maken, werd de auto onlangs het wild ingestuurd om getest te worden.

Polestar 1 paraat voor alles

Polestar postte onlangs de bijbehorende video op YouTube om de wereld alvast warm te maken voor de aankomende hybrid. En we moeten zeggen dat we inderdaad warm en zelfs heet zijn voor de auto en niet kunnen wachten om zelf een testritje te maken. Als reactie op de video laat een YouTuber zelfs weten zijn organen te gaan verkopen om de auto te bemachtigen. Polestar hoofd testrijder Joakim Rydholm laat weten in een verklaring dat je als bestuurder meteen het gevoel moet hebben dat je in controle bent en dat de auto klaar staat om op wat je maar wilt te reageren.

Polestar 1

Optimale besturing, grip en koppel-vectoring

Dat is nogal wat en om ervoor te zorgen dat de Polestar 1 dit ook levert, werd er onlangs dus uitgebreid getest. Dat zien we in de video en het doel van de testen is om besturing, de grip en koppel-vectoring onder de loep te nemen en waar nodig te finetunen. De test werd gehouden in zweden bij zo’n 5,5 graden onder nul, waar eerst een  hoge-snelheid track met een schuin gedeelte onder handen werd genomen met een snelheid van 219 km per uur. Vervolgens werd een andere track getackeld bij 129 km per uur.

De Polestar 1 zou goed moeten zijn voor 600pk en 1.000Nm koppel en er zullen behoorlijk wat mensen zijn die de auto in handen zullen willen krijgen. Helaas zal dat niet iedereen lukken, aangezien er maar 500 exemplaren gemaakt worden. Daarna is het weer tijd voor de Polestar 2,  die het op zal gaan nemen tegen de Tesla Model 3. De Model 3 komt overigens in Februari ook eindelijk naar Nederland.

Inverse

Reageer op artikel:
Pas op Tesla: Polestar 1 komt eraan en schittert in test-video
Sluiten