Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 1 aug 2018

‘Volvo Polestar 2 wordt een Tesla Model 3-killer’

Op het gebied van elektrische auto’s zie je steeds meer spelers die serieus de markt willen veroveren. Eén van die spelers is een oude bekende in de vorm van Volvo. Zij hebben al een tijdje hun Polestar-line up, die bestaan uit performance based wagens. De Polestar 2 is echter een elektrische auto, die de potentie heeft om de concurrentie aan te gaan met de elektrische wagens van Tesla en Porsche. Zo zou de Polestar 2 in staat moeten zijn om met een volle opgeladen batterij een afstand af te leggen van 350 mijlen, wat neerkomt op 563 kilometer.

De Polestar 2

Ook zou de Polestar 2 op het gebied van betaalbaarheid het op nemen Tesla met zijn Tesla Model 3. De verwachting is dat de wagen een prijs krijgt die ligt tussen de 30.000 en 50.000 Pond. Dat is omgerekend naar euro’s tussen de 33.000 en 56.000 euro. Daarmee is de Polestar 2 geen goedkope wagen, maar naast het feit dat je een fijne elektrische motor hebt, is hij ook nog redelijk krachtig. Hij moet in staat zijn om een output van 400 pk hebben.

Volvo Polestar 2

Als het aan Jonathan Goodman ligt, de COO van de Polestar-lijn, biedt Volvo met deze nieuwe wagen een betaalbaar alternatief aan de onderkant van de markt van de elektrische auto’s. En dit zou nog maar het begin moeten zijn. De Polestar 2 zou in 2019 op de markt moeten komen en zal daarna al een opvolger moeten gaan krijgen in de vorm van de Polestar 3. Die laatste oet een elektrische SUV gaan worden.

Daarnaast wil Goodman met de Polestar 2 gewoon een degelijke elektrische wagen op de markt brengen. in 2025 is de verwachting dat er 29 miljoen elektrische wagens rondrijden en die hoeven volgens Goodman echt niet allemaal een stoer en futuristisch uiterlijk te hebben. Daarom hebben zij de Polestar 2 gemaakt als gewoon een mooie wagen zonder dat die het moet hebben van gekke tierelantijntjes. Meer over elektrische auto’s vind je hier.

Reageer op artikel:
‘Volvo Polestar 2 wordt een Tesla Model 3-killer’
Sluiten