Ilona Braam
Ilona Braam Elektrische auto's 28 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Volvo’s Tesla-killer onthuld: eerste volledig elektrische Polestar

Het is geen geheim dat Volvo druk bezig is met de overstap naar elektrisch rijden en in 2017 werd dan ook de Polestar 1 aangekondigd om deze overgang wat soepeler te laten verlopen. De Polestar 1 is namelijk een hybrid die mensen alvast kennis zou moeten laten maken met elektrisch rijden. Twee jaar later zijn we echter eindelijk aangekomen bij de volgende stap en dat is de volledig elektrische Polestar 2.

Polestar 2 Tesla-killer?

Afgelopen woensdag werd de Polestar 2 officieel onthuld en de bedoeling is dat de elektrische auto het gaat opnemen tegen de Tesla Model 3. Of de EV daadwerkelijk een Tesla-killer wordt zal de praktijk uitwijzen, maar de auto is wel grofweg uitgerust met vergelijkbare specs. Zo komt de Polestar 2 met een 78kWh batterij, welke goed zou moeten zijn voor een actieradius van zo’n 443 km. De twee elektrische motoren zouden verder goed moeten zijn voor 408pk en de EV zou vanuit stilstand in onder de vijf seconden een snelheid van 100 km per uur moeten kunnen bereiken. Dat laatste is net wat sneller dat Tesla’s midrange Model 3, terwijl  het net weer onder de prestaties van het performance model van de Model 3 zit.

Volvo Polestar 2

Verschillende modellen

Ook de Polestar 2 zal net als de Model 3 in verschillende uitvoeringen komen. Als eerste zullen we de zogenaamde lanceringseditie krijgen, welke met een prijskaartje van rond de 55.000 euro komt. Hier zou Polestar de eerste 12 maanden mee aan de slag gaan. Later zouden we ook een goedkopere versie van 39.900 euro en een duurdere versie van 59.000 euro krijgen.

Volvo Polestar 2

Productie in China

Iets waar Volvo mogelijk problemen mee gaat krijgen is het feit dat de Polestar 2 in China zal worden geproduceerd. De keuze is op zich niet vreemd, aangezien Volvo’s moederbedrijf Geely daar is gevestigd. In verband met de strubbelingen tussen China en Amerika, zou de verkoop in de VS mogelijk hierdoor wel wat problematisch kunnen verlopen. Naast Amerika zou de elektrische auto ook verschijnen in Canada, Engeland, Duitsland, Zweden, België en Nederland.

Volvo Polestar 2

Native Android

De productie van de Polestar 2 zal begin volgend jaar van start gaan en iets dat je auto apart zet van de rest is dat het de eerste auto wordt met Google’s native Android systeem. Twee jaar geleden liet Google al weten dat ze bezig waren met een native versie van Android voor in de auto en dat Volvo en Audi twee van de eerste klanten zouden worden. Volgend jaar is het dus zover met de Polestar 2.

Volvo Polestar 2

Een voordeel van native Android is dat gebruikers via het systeem meteen toegang hebben tot goedgekeurde apps, zoals Google Assistant, Google Maps of Play Music zonder dat er een smartphone aan te pas hoeft te komen. Ook zal de Android versie toegang hebben tot het systeem van de auto, waardoor je het bijvoorbeeld ook zou kunnen gebruiken om het klimaat in de auto te regelen of om bepaalde notificaties met betrekking tot de auto te bekijken. Daarnaast wordt het ook makkelijker om OTA updates te verzorgen door Google.

Volvo Polestar 2

Inmiddels is de Tesla Model 3 eindelijk ook in Nederland aangekomen, maar helaas stelde de lancering van de auto in ons landje teleur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Volvo’s Tesla-killer onthuld: eerste volledig elektrische Polestar
Sluiten